Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Rudbeckianska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 100 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 178,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-17

Film

Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Om utbildningen

Vill du göra skillnad?

Vill du vara en del av barn och ungdomars lärande och utveckling? Vill du arbeta med människor i behov av stöd? Vill du vara med och skapa en meningsfull tillvaro för alla, oavsett ålder, kön, ursprung och behov?

Då är Barn- och fritidsprogrammet något för dig

Programmet handlar om människokunskap och ledarskap. Du får kunskap inom pedagogik, psykologi och sociologi. Du får förståelse för hur grupper fungerar, hur vi människor kommunicerar med varandra och du får öva dig i att bli en bra ledare för olika grupper av människor.

Barn- och fritidsprogrammet är en utbildning som ger dig möjlighet att söka arbete direkt efter gymnasiet då du får en yrkesexamen. Självklart kan du inom programmets ram också få en grundläggande behörighet till högskolestudier. En av programmets fördelar är att du under sammanlagt 19 veckor, fördelat på 3 år, får lära dig genom att vara ute på arbetsplatser, Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Detta ger en bra koppling mellan teori och praktik och du ges möjlighet att knyta kontakter med arbetslivet.

Inriktning pedagogiskt och socialt arbete

Den här inriktningen ger dig en bra grund för att arbeta inom barnomsorg, skola och LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Du får lära dig att möta och stödja barn och ungdomar i deras utveckling samt hur vi människor och samhället fungerar, tillsammans och var för sig. Du får kunskaper om människors lärande, behov och rättigheter och blir också förberedd för att arbeta med människor med fysisk och psykisk funktionsnedsättning. Inriktningen kan också ge dig högskolebehörighet för utbildningar till exempelvis förskollärare, lärare, socionom, polis och beteendevetare.

Vår utbildning är certifierad av Vård- och omsorgscollege.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeckianska gymnasiet

Rudbeckianska gymnasiet – Med lärandet i centrum

Rudbeckianska gymnasiet ligger centralt i Västerås intill domkyrkan. Skolan är Sveriges första gymnasium och här lever nya och gamla traditioner sida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Som elev kan du välja mellan flera program och inriktningar och du ges möjlighet...


Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeckianska gymnasiet

Skolgatan 5
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Rudbeckianska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information