Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle

Rudbeckianska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 370 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 290,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 370 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 290,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap är en viktig förutsättning för den snabba utvecklingen i vårt moderna samhälle inom exempelvis medicin, matematik och teknik. Hos oss på Rudbeckianska gymnasiet lär du dig att förstå den naturvetenskapliga världsbilden och att arbeta på ett naturvetenskapligt sätt.

Hos oss får du bästa möjliga förutsättningar för vidare studier tack vare våra engagerade och legitimerade lärare. Flera gånger i veckan har du lektioner i våra välutrustade labbsalar. Utbildningen består bland annat av lärarledda föreläsningar, fältstudier, laborationer och ämnesövergripande projekt. På skolan har vi dessutom tillgång till vårt eget biologiska museum!

Inriktning naturvetenskap och samhälle

På inriktningen naturvetenskap och samhälle får en bred behörighet till fortsatta högskolestudier. Här ingår fördjupande kunskaper inom energi och miljö, samhällskunskap och biologi. Med hjälp av alla valbara kurser kan du rikta in dig mot de ämnen som intresserar dig mest inom antingen naturvetenskap eller samhällsvetenskap.

En utbildning – flera vägar

På naturvetenskapsprogrammet har du flera olika val vilket gör att du till stora delar kan sätta ihop utbildningen så den passar just dig. Kanske vill du läsa våra spetskurser i matematik specialisering eller fysik 3, kanske är du intresserad av biologi eller så tilltalas du av att kunna läsa både naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga kurser. Här finns flera vägar att välja.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Varför välja Rudbeckianska gymnasiet?

”Jag ville gå Teknikprogrammet då jag är intresserad av ämnena och programmet ger mig många valmöjligheter efter gymnasiet. Rudbeckianska gymnasiet var ett självklart val eftersom det är en stor skola, har bra rykte och många traditioner och aktiviteter. Jag gillar att Teknikprogrammet har flera inriktningar som vi verkligen får prova på innan vi gör vårt val. Det bästa med Rudbeckianska är känslan av gemenskap. Lärare och elever bidrar till att stämningen här på skolan har överträffat mina förväntningar.”

Maitane Sagarduy Wen, Teknikprogrammet

”På Rudbeckianska finns många aktiviteter och kurser att välja på. Det gör att jag har många valmöjligheter inför framtiden. Studierna går lagom fort och många ämnen är intressanta. Här finns en bra gemenskap och man utvecklas socialt. Skolan ger en bred och stadig grund inför framtiden.”

Eliaz Wiklander, Samhällsvetenskapsprogrammet

”Jag valde Rudbeckianska för att jag fick höra bra saker om skolan från kompisar. När jag såg de julpyntade skåpen under öppet hus visade det tydligt att det är mer än bara studier här. På Humanistiska programmet är det en speciell gemenskap där alla känner alla. Skolan har levt upp till mina förväntningar – jag får kunskap för livet, nya vänner och många roliga minnen här.”

Tilde Kinander, Humanistiska programmet

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeckianska gymnasiet
Skolgatan 5
72187 Västerås

Rudbeckianska

Kunskap - Empati - Självkänsla  Sveriges första gymnasium Hos oss lever nya och gamla traditionersida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Här blandas glädje och gemenskap med studier som gör dig väl förberedd för framtiden. På Rudbeckianska gymnasiet kan du välja...

Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad