Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle

Rudbeckianska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 390 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 280,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 390 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 280,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap är en viktig förutsättning för den snabba utvecklingen i vårt moderna samhälle inom exempelvis medicin, matematik och teknik. Hos oss på Rudbeckianska gymnasiet lär du dig att förstå den naturvetenskapliga världsbilden och du lär du dig att arbeta på ett naturvetenskapligt sätt. Rudbeckianska gymnasiet erbjuder inriktningarna Naturvetenskap respektive Naturvetenskap och samhälle. Du läser inriktningskurserna i åk3. Det finns en profil inom inriktningen, den kan väljas oavsett vilken inriktning man går.

Hos oss får du garanterat bästa möjliga förutsättningar för vidare studier tack vare våra engagerade och legitimerade lärare, våra välutrustade labbsalar och framförallt tack vare att du kommer att vara i en miljö som präglas av en passion för både lärande och naturvetenskap. Vårt grundläggande pedagogiska tänk är att vi använder formativa metoder i klassrummet för att stötta våra elevers lärande, detta kombineras med att vi i kontinuerligt jobbar i basgrupper. Lektionstiden fördelas på 2-3 pass per vecka för att skapa bättre förutsättningar för varierad undervisning. Utbildningen består bland annat av lärarledda föreläsningar, fältstudier, laborationer och ämnesövergripande projekt.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen naturvetenskap och samhälle ska ge kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och hållbart samhälle. Om du är intresserad kan du med hjälp av alla valbara kurser få en utbildning som är en kombination av båda naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet.

Inriktning Naturvetenskap

På den naturvetenskapliga inriktningen får du behörighet för nästan alla högskoleutbildningar. Här ingår fördjupade kunskaper i matematik, fysik och kemi. Du får även kunskaper om viktiga områdena som energi och miljö, medicin och hållbar livsmiljö. Med hjälp av de valbara kurserna kan du rikta in dig mot de ämnen som intresserar dig mest inom naturvetenskap.

Internationell profil

På den internationella profilen får du dessutom fördjupad kunskap om andra kulturer och ytterligare möjligheter att använda engelska som arbetsspråk. Du studerar bland annat internationella relationer, freds- och rättvisefrågor, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Den internationella profilen har en progression som avslutas med att du i årskurs 3 deltar i ett elevutbyte med Kina eller Israel/Palestina, i utbytet ingår en fältstudieresa till det aktuella landet.

En utbildning – flera vägar

På Naturvetenskapsprogrammet har du flera olika val vilket gör att du till stora delar kan sätta ihop utbildningen så den passar just dig. Kanske vill du läsa våra spetskurser i matematik specialisering eller fysik 3, kanske är du intresserad av biologi eller så tilltalas du av att kunna läsa både naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga kurser. Vi har ett NA-program men det finns flera vägar att välja.

Välkommen till Rudbeckianska gymnasiet!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeckianska gymnasiet
Skolgatan 5
72187 Västerås

Rudbeckianska gymnasiet – Med lärandet i centrum

Rudbeckianska gymnasiet ligger centralt i Västerås intill domkyrkan. Skolan är Sveriges första gymnasium och här lever nya och gamla traditioner sida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Som elev kan du välja mellan flera program och inriktningar och du ges möjlighet...

Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad