Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Rudbeckianska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: 158 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet

Film

Film om Naturvetenskapsprogrammet på Rudbeckianska gymnasiet och Widénska gymnasiet, Västerås Stad.

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet med två olika profiler

Naturvetenskapsprogrammet på Rudbeckianska gymnasiet ger en god utbildning och förutsättningar att lyckas med dina universitets- och högskolestudier efter gymnasiet, oavsett om du vill bli civilingenjör, apotekare, läkare eller jurist.

På Naturvetenskapsprogrammet på Rudbeckianska får du den bredaste möjliga högskolebehörigheten för vidare studier. Här lär du dig att förstå den naturvetenskapliga världsbilden och använda naturvetenskapliga arbetssätt. Vi har moderna, välutrustade labblokaler och genomför många fältstudier i närområdet. Här möter du välutbildade, engagerade lärare som varierar undervisningen mellan teori, laborationer och fältstudier och arbetar ämnesövergripande inom ett flertal områden, för att du ska få så goda kunskaper som möjligt och bli väl förberedd för vidare studier. Vi erbjuder internationella utbyten med Toulouse, Jerusalem och Beijing och du som vill har också möjlighet att tävla i nationella och internationella tävlingar inom naturvetenskap och matematik. Kanske vinner du biologiolympiaden och får möjlighet att representera Sverige? Eller också deltar du i vetenskapsolympiaden tillsammans med elever från Finland, Estland, Lettland, Litauen och Ryssland? Din tid här ger dig en mycket god grund för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik och teknik men du kan också välja att studera vidare inom till exempel pedagogik och samhällsvetenskapliga ämnen.

Inriktning Naturvetenskap

Naturvetenskap är en viktig förutsättning för vårt moderna samhälle inom exempelvis medicin, miljö och teknik. Du lär dig mer om naturvetenskapliga processers betydelse för områden som industri, hållbar utveckling och andra viktiga samhällsfrågor och får också möjlighet att fördjupa dig utifrån dina intressen. I årskurs 3 får du välja fördjupningskurser i alla naturvetenskapliga ämnen och matematik men även inom till exempel psykologi eller juridik. Vi är extra glada att vi kan erbjuda kursen Naturvetenskaplig specialisering som består av lika delar astronomi, medicinsk biologi och kriminalteknik.

Internationell profil

På vår internationella profil får du förutom goda kunskaper inom naturvetenskap även fördjupad kunskap om andra kulturer och möjligheter att använda engelska som arbetsspråk. Du studerar
bland annat internationella relationer, freds- och rättvisefrågor, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. I årskurs tre deltar du i ett elevutbyte med Beijing eller Jerusalem. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Rudbeckianska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeckianska gymnasiet

Rudbeckianska gymnasiet

Rudbeckianska gymnasiet – Med lärandet i centrum

Rudbeckianska gymnasiet ligger centralt i Västerås intill domkyrkan. Skolan är Sveriges äldsta gymnasium och här lever nya och gamla traditioner sida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Som elev kan du välja mellan flera program och inriktningar och du ges möjlighet...


Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeckianska gymnasiet

Skolgatan 5
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Liam
(5)
En fantastisk skola med många minnen
Tjej
(2)
Sådär, för stressigt och för mycket press som är onödig. Får elever att må dåligt i onödan
Ulrika Säfström Sunnerfelt Kommentar:
Tack för din recension och för att du hör av dig. För oss på Rudbeckianska är det viktigt att alla våra elever trivs och mår bra i skolan. Kontakta gärna någon av rektorerna direkt med dina synpunkter. De är viktiga för oss.
Emin
(5)
Matte 1C är första mattekursen på naturvetenskapsprogrammet, men också den mest hektiska av dem. Det är dock väldigt kul och man känner sig stolt när man når sina mål! Väldigt kul på en skola som Rudbeck.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Rudbeckianska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.