Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fyra olika introduktionsprogram kan ge dig som är obehörig till nationella program nya möjligheter. Via programmen kan du bli behörig till ett nationellt program, förberedas för jobb eller gå vidare till annan skola. På Lars Kaggskolan har vi följande fyra.

Programinriktat val (IMV)

Programinriktat individuellt val är en utbildning som kan leda till behörighet till ett nationellt yrkesprogram. Utbildningen är sökbar och står öppen för dig som saknar behörighet till ett yrkesprogram. För att antas ska du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs godkända betyg i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen. Du följer flera kurser på ett nationellt program samtidigt som du läser de grundskolekurser som saknas för behörighet.

Yrkesintroduktion (IMY)

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Du kan få en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att få arbete eller som leder till studier på ett yrkesprogram. Du och skolans vägledare gör en plan för hur utbildningen ska utformas. Elever som är behöriga till ett nationellt program kan i vissa fall gå yrkesintroduktion.

Individuellt alternativ (IMA)

Individuellt alternativ är en förberedelse för yrkesintroduktion, behörighet till nationellt gymnasieprogram, annan fortsatt utbildning eller till arbetsmarknaden. Utbildningen utformas utefter dina behov och förmågor samt skolans möjligheter och vänder sig till dig som saknar behörighet till ett nationellt program. Utbildningen vänder sig i första hand till dig som vill ha en mer allmänt inriktad utbildning som förberedelse för annan utbildning. Elever som är behöriga till ett nationellt program kan i vissa fall gå individuellt alternativ.

Språkintroduktion (IMS)

Språkintroduktion ska ge dig som nyligen anlänt till Sverige en utbildning i svenska för att du ska kunna gå vidare till nationellt gymnasieprogram eller annan utbildning. Möjlighet att läsa in behörighet till gymnasiet får du genom att bland annat läsa matematik, engelska, samhällsorienterande ämnen, naturorienterande ämnen och idrott.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

På Lars Kaggskolan är det lätt att trivas. ”Kom som du är och var som du vill” är en del av den värdefulla gemenskapen på Kagg. På vår skola får du möjlighet att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar, oavsett vilket program du...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad