Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 270 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 270 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

En kombination av bredd och spets

Naturvetenskapsprogrammet är det program som ger behörighet till flest utbildningar. Tycker du att naturvetenskap och matematik är intressant och spännande är detta ett program för dig. Men det är också ett program för dig som är intresserad av en kombination av naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga ämnen.

Beroende på vilken av inriktningarna du väljer till årskurs två kan du fördjupa dig ytterligare i de naturvetenskapliga ämnena eller bredda det naturvetenskapliga perspektivet genom att kombinera det med ett samhällsvetenskapligt. Genom ditt val av fördjupningskurser och individuella val kan du sedan rikta in dig ytterligare mot det naturvetenskapliga området eller satsa mer på de samhällsvetenskapliga ämnena.

Något av det viktigaste som du kommer att lära dig om du väljer det här programmet är det naturvetenskapliga sättet att bygga kunskap. Detta lär du dig bland annat under de seminarier, laborationer och exkursioner som är en viktig del av undervisningen i de naturvetenskapliga ämnena. I dessa ämnen, men också i andra ämnen, används ett undersökande arbetssätt där din problemlösnings- och samarbetsförmåga tränas.

Inriktning Naturvetenskap

Den här inriktningen väljer du om du vill fördjupa dig i de naturvetenskapliga ämnena genom att läsa fler kurser i biologi, fysik, kemi och matematik. Det innebär att du får lära dig mer om olika sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och kemiska processer.

Efter utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet ger dig behörighet till de allra flesta utbildningar på universitet och högskolor. Väljer du detta program har du alltså möjlighet att söka till en rad olika utbildningar som i sin tur leder till intressanta yrken inom många olika områden. Det kan handla om utbildningar med koppling till de naturvetenskapliga ämnena, men det kan också handla om tekniska, ekonomiska, juridiska, samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

På Lars Kaggskolan är det lätt att trivas. ”Kom som du är och var som du vill” är en del av den värdefulla gemenskapen på Kagg. På vår skola får du möjlighet att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar, oavsett vilket program du...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad