Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

En kombination av bredd och spets

Naturvetenskapsprogrammet är det program som ger behörighet till flest utbildningar. Tycker du att naturvetenskap och matematik är intressant och spännande är detta ett program för dig. Men det är också ett program för dig som är intresserad av en kombination av naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga ämnen.

Beroende på vilken av inriktningarna du väljer till årskurs två kan du fördjupa dig ytterligare i de naturvetenskapliga ämnena eller bredda det naturvetenskapliga perspektivet genom att kombinera det med ett samhällsvetenskapligt. Genom ditt val av fördjupningskurser och individuella val kan du sedan rikta in dig ytterligare mot det naturvetenskapliga området eller satsa mer på de samhällsvetenskapliga ämnena.

Något av det viktigaste som du kommer att lära dig om du väljer det här programmet är det naturvetenskapliga sättet att bygga kunskap. Detta lär du dig bland annat under de seminarier, laborationer och exkursioner som är en viktig del av undervisningen i de naturvetenskapliga ämnena. I dessa ämnen, men också i andra ämnen, används ett undersökande arbetssätt där din problemlösnings- och samarbetsförmåga tränas.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Den här inriktningen väljer du om du vill komplettera dina naturvetenskapliga kunskaper med ett mer samhällsinriktat perspektiv. Förutom en fördjupning i något av de naturvetenskapliga ämnena läser du geografi och ytterligare en kurs i ämnet samhällskunskap. Det dubbla perspektiv som den här inriktningen erbjuder passar särskilt bra för till exempel miljö- och energifrågor.

Efter utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet ger dig behörighet till de allra flesta utbildningar på universitet och högskolor. Väljer du detta program har du alltså möjlighet att söka till en rad olika utbildningar som i sin tur leder till intressanta yrken inom många olika områden. Det kan handla om utbildningar med koppling till de naturvetenskapliga ämnena, men det
kan också handla om tekniska, ekonomiska, juridiska, samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar.

Besök våra program på JENNY

Du som går i årskurs 9 är välkommen att boka in ett besök på ett eller flera program. Lämna en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Gallerian, den stora och vackra entréhallen, är det första som möter dig när du kommer till Jenny Nyströmskolan. Här kan man koppla av mellan lektioner, umgås med kompisar men också hålla koll på mycket av det som händer och sker...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Sponsrad