Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Internationella Hotell- och Restaurangskolan
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 130 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 208,8) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-25
2021-01-27
2021-01-30
2021-05-03

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Internationella Hotell- och restaurangskolan i Stockholm

Vill du gå på en skola som ger dig goda framtidsutsikter? Väljer du Internationella Hotell- och Restaurangskolan kommer du att gå på ett gymnasium där du kan ställa höga krav på utbildningen. Internationella Hotell- och Restaurangskolan är en friskola mitt på Kungsholmen med ljusa och nyrenoverade lokaler. Dessutom har skolan en alldeles ny egen restaurang några hundra meter från skolan.

Gymnasieutbildning nära branschen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) har två utgångspunkter: gästens upplevelse och branschens behov av yrkeskunskap. Du kan välja att rikta in dig på antingen Kök eller Servering under programmet och kan kalla dig för kock, servitör, sommelier eller ostmästare efter din examen! För att du ska vara eftertraktad på arbetsmarknaden har Internationella Hotell- och Restaurangskolan ett nära samarbete med ett antal av branschens bästa näringsidkare. På så sätt vet de att du kommer att få lön för mödan. Tre års hårda studier ska ge dig arbete på de bästa restaurangerna i och utanför Sverige.

Restaurangyrket är ett krävande praktiskt yrke som stället höga krav på god fysik. Därför är idrott och hälsa en viktig del av din utbildning. Samtidigt måste du vara beredd på mycket teoretiska studier i yrkesteoretiska ämnen som livsmedelskunskap, hygien och näringslära.

20 veckors praktik Restaurang- och livsmedelsprogrammet 

En del av din yrkesexamen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Restaurangskolan har du 20 veckors praktik. Skolan samarbetar med många av Sveriges främsta restauranger.

Redo för jobb eller plugga vidare

Eftersom Restaurang- och livsmedelsprogrammet är yrkesförberedande med 20 veckors praktik, kan du börja jobba så fort du tagit studenten. En del elever jobbar till och med extra under gymnasietiden. Kock, servitör/servitris, barista och bagare är några av de jobb du kan söka.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Samarbete med Stockholms universitet

I samarbete med Stockholms universitet ges alla elever på Matematik och Naturvetenskap möjlighet att läsa 5 poäng matematik på högskolenivå.

Eleverna inom matematik och naturvetenskap arbetar med matematiska projekt där forskare från matematiska institutionen vid KTH samt Stockholms universitet deltar.

Raoul Wallenberg Academy

Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders är en ledarskapsutbildning för gymnasieungdomar som ger helt nya insikter om vad goda förebilder och starkt ledarskap innebär. Varje år får ett antal av våra elever möjlighet att delta i denna unika satsning som omfattar en veckas utbildning som genomförs som internat.

Syftet med utbildningen är att:

  • ge deltagarna möjligheter till ökad insikt i vad ledarskap är och bör vara och därigenom ge dem en bättre grund för eget agerande i relationerna till andra

  • skapa större förståelse och respekt för ledarrollen och dess olika dimensioner, vikten av att ha förebilder men också att som ledare själv kunna vara förebild och att ta personligt ansvar

  • ge deltagarna ökad självinsikt och medvetenhet om hur de påverkar andra och påverkas av andra och visa att vi alla har möjlighet att välja hur vi vill agera och uppfattas

  • visa att gott ledarskap handlar om ett förhållningssätt till sig själv och människor runt omkring.

Efter kursen erhåller du ett diplom som visar att du genomgått kursen.

Cambridge Certificate

Cambridge First Certificate in English - är en internationellt gångbar merit för att bevisa att du är bra på engelska. Examen är välkänd bland arbetsgivare världen över och ger också språklig behörighet till ett stort antal högskolor och universitet.

På Stockholms Internationella Restaurangskola kan du förbereda dig för examination inom ramen för Engelska C. Skolan bekostar halva provavgiften.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Internationella Hotell- och Restaurangskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

“Jag har verkligen hittat rätt”

“Jag har verkligen hittat rätt”

Läs mer Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Simon är 15 år och pluggar restaurang med inriktning kök på Internationella hotell- och restaurangskolan. Det bästa med utbildningen är att få laga mat, och all typ av mat. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Stockholms Internationella Restaurangskola

Internationella Hotell- och Restaurangskolan - Morgondagens Mästare

Internationella Hotell- och Restaurangskolan erbjuder en gymnasieutbildning som ger dig starten till en karriär inom restaurangnäringen. Utbildningen är även en plattform för en mängd andra yrken. Restaurang och livsmedelsbranschen expanderar kraftigt och erbjuder stora karriärmöjligheter såväl nationellt som internationellt. Skolan...


Läs mer om Internationella Hotell- och Restaurangskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Warfvinges väg 24
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
restaurangskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Lina
(5)
Ångrade mig aldrig. Mysiga lärare, många coola upplevelser och riktigt bra praktikplatser!
NL
(5)
Stockholms Internationella Restaurangskola är en helt fantastisk skola med jätteduktiga lärare som brinner för yrket och vill lära en allt den kan i kök/ service. Detta tycker jag är en helt ny upplevelse för mig har aldrig haft någon lärare som brinner så mycket för sitt yrke som dem på Stockholms Internationella Restaurangskola
Krille
(5)
Otroligt bra skola med roliga lärare och vänner.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Internationella Hotell- och Restaurangskolan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Reportage
“Jag har verkligen hittat rätt”
Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Simon är 15 år och pluggar restaurang med inriktning kök på Internationella hotell- och restaurangskolan. Det bästa med utbildningen är att få laga mat, och all typ av mat. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: