Visar 1-30 av 30 träffar
  • = Riksintag
Visar 1-30 av 30 träffar

Mer om Hotell och konferens

Hotell och konferens finns som inriktning på Hotell- och turismprogrammet. Inom Hotell lär du dig om hur hotellbranschen fungerar, hur man driver ett hotell och hur man serverar frukost- och bufféservering och hanterar livsmedel och alkohol. Hotellbranschen är i det stora hela ett internationellt arbete där du kommer få möta människor från flera olika kulturer

Lär dig om konferenser på ett gymnasium

Väljer du att fokusera på konferens får du lära dig hur man planerar, genomför och utvärderar större och mindre möten. Efter att du läst inriktningen Hotell- och konferens på gymnasiet kommer du kunna arrangera konferenser, seminarier, mindre möten och kongresser. Du lär dig även att göra detta gentemot olika målgrupper och anpassa mötet eller eventet efter lokalernas utformning och gruppens förväntningar på aktiviteter, tekniska lösningar och ekonomi.

Hotell och konferens på gymnasiet

På gymnasieprogrammet Hotell- och turismprogrammet med inriktningen hotell och konferens lär du dig att bemöta människor med olika krav på service. Du kommer att få möta både nöjda och missnöjda kunder och gäster. Tillsammans med gästen tar du reda på deras behov under resan samt förväntningar för att kunna tillgodose dessa till så stor del som möjligt.

Lär dig branschens lagar

För att kunna verka inom hotell- och konferensbranschen får du lära dig om överenskommelser, lagar och andra bestämmelser liksom om arbetsmiljö, branschens miljöpåverkan och dess säkerhet. Du kommer även få diskutera kring etik och kundens integritet i samband med gymnasiestudierna inom Hotell och konferens.

Källa: Skolverket

Klicka här om du vill läsa mer om Hotell- och turismprogrammets andra inriktning Turism och resor.