Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Tranellska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 40 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 181,6) * statistik från 2019/20

Film

Hotell & konferens

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet på Tranellska gymnasiet

Lockas du av resor, språk och möten med människor? Hotell- och turismprogrammet passar dig som vill möta nya människor och kulturer och ha en vardag där ingen dag är den andra lik. Vi ger dig rätt kunskap och kompetens och du som vill får högskolebehörighet.

Om du är intresserad av människor, utåtriktad, positiv och har lätt för att samarbeta kan hotell- och turismprogrammet passa dig. Här får du kunskaper inom marknadsföring, service, bemötande och projektledning.

Tranellska samarbetar med de bästa företagen inom branschen och du kommer att tillbringa delar av utbildningen på till exempel hotell eller konferensanläggningar. Det gör att du får både praktisk erfarenhet och branschkontakter. Det gör också att de flesta av våra elever har jobb på studentdagen.

Jobba direkt efter studenten eller studera vidare på högskolan

För att du ska få rätt kunskaper ser vi till att du läser alla kurser du behöver. Vi erbjuder dig till exempel att delta i en internationell reseledarutbildning i Österrike som är gångbar över hela världen. Inom hotell- och turismbranschen är det viktigt att du har språkkunskaper. Därför läser du bland annat Svenska 2 och Engelska 6 och får möjlighet att läsa flera andra språk. Du får även möjlighet att göra delar av ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) utomlands. Här samarbetar vi med hotell i Spanien, Grekland, Portugal och Frankrike. Du har också möjlighet att få högskolebehörighet, vilket ger dig alla vägar öppna inför framtiden.

Hos oss lär du dig leda och driva projekt, lita på dina kunskaper och din förmåga, vara kreativ, lösa problem och ta ansvar. Du lär dig organisera mässor och konferenser och får prova att driva ett UF-företag, det gör att du får erfarenhet av marknadsföring och företagsekonomi, något som du har nytta av i framtiden. Det är en utbildning som kan förverkliga både dina och andras idéer.

Inriktning Hotell och konferens

Inriktningen hotell och konferens ger dig kunskaper för arbete inom hotell- och konferensverksamhet. Det här är inriktningen för dig som vill som arbeta med mässor, events och konferenser eller inom hotellbranschen som till exempel receptionist eller hotellvärd/värdinna.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Tranellska gymnasiet

Gör dig redo för jobb i framtidsbranscher på Tranellska gymnasiet

Vad drömmer du om? Vill du jobba med turism och upptäcka världen? Brinner du för matlagning, eller vill du kanske bli stans bästa konditor? Är du en entreprenör som vill starta eget företag? På Tranellska lär du dig både teori...


Läs mer om Tranellska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tranellska gymnasiet

Stensborgsgatan 1
721 32 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Tranellska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tranellska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: