Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Saga om Barn och fritid

Praktiska gymnasiet Gävle

Saga om Barn och fritid

Saga läser det andra året på Barn- och fritidsprogrammet här på Praktiska Gymnasiet Gävle. Hon har valt inriktningen pedagogiskt och socialt arbete som redan gett henne en bättre förståelse för barn. Efter studenten drömmer Saga om att bli förskollärare. Vill du också jobba med barn? Här berättar Saga mer om programmet! 

Varför valde du just barn och fritid?

För att jag alltid har varit intresserad av barn. Min mamma jobbar på en förskola, det har påverkat mig. Jag har själv en 1,5-åring, så valet av program gjorde sig naturligt. Det är roligt att se utvecklingen medan vi också lär oss i skolan. 

Är du nöjd med ditt val av program?

Jag är väldigt nöjd! Sedan jag började här har jag fått en bättre förståelse för barn som har det svårt. Vi får bland annat lära oss om konflikthantering och hur vi samspelar med varandra i olika sammanhang. Är positivt överraskad att vi fått lära oss så mycket om det. Jag får kunskap som jag kan ta med mig genom hela livet. 

Vad tycker om skolan? 

Jag tycker om att den är liten. Jag läste ett introduktionsprogram när jag först började här. Praktiska har gett mig möjligheten att klara skolan. Tycker om klassen, alla pratar med alla. Vi pratar med de andra programmen också, så man lär känna många på skolan. 

Hur är lärarna på skolan?

Jag tycker om dem, kan prata med dem! De har tid för alla elever eftersom att vi är små klasser. De lär ut på olika sätt så att alla i klassen förstår.

Hur är det att göra praktik?

Det är det bästa med Praktiska! Du sitter inte bara fast i skolbänken. På praktiken får du testa på vad du vill göra efter studenten, exempelvis jobba på förskola eller skola. När man sen tar studenten så vet man mer vad man vill.

Vad har du fått göra på din praktikplats?

Jag har både varit på förskola och grundskola. På grundskolan har fått vara vara med i undervisningen. På förskolan är det en del inskolning och där nattar vi även barn som sover middag. Mycket handlar om att sätta rutiner. Vi är ute mycket under rasterna och hittar på aktiviteter utomhus.

Har du något drömjobb?

Efter studenten vill jag jobba några år. Sedan vill jag läsa vidare till förskollärare.

Vad vill du ge för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Man ska alltid välja det man själv vill, även om alla kompisar väljer något annat. Om du har roligt i skolan är det enklare att klara av det. Ta inget som du inte är intresserad av. Viktigt att du mår bra och har roligt på vägen. 

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet?

För att skolan är liten och dina lärare har tid för dig. De ger oss möjligheter och visar att inget är omöjligt. Jag är jätteglad att jag valde Praktiska Gymnasiet. Jag kände ingen när jag började här men nu har jag jättemycket vänner, det löser sig sånt med.
Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Gävle.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.