Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet, Hotell och turism

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är du intresserad av språk, resor och andra kulturer? Skulle du vilja ha en karriär där du får resa, jobba med människor och ge resenärer upplevelser för livet? Då är Hotell- och turismprogrammet helt rätt val. 

På programmet blir du proffs på allt som rör besöksnäringen: exempelvis hur vardagen på ett hotell ser ut och hur turismbranschen fungerar. Du fördjupar dig även inom service, kommunikation, marknadsföring, resmål och språk. 

Mer än 50 % på en arbetsplats 

Yrkesgymnasiet är övertygade om att man lär sig bäst genom att jobba. Därför får du vara lärling på en arbetsplats mer än halva gymnasietiden. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är ett grymt sätt att lära dig yrket, få in en fot i branschen och knyta kontakter. 

Efter gymnasiet 

Du kan börja jobba direkt exempelvis som hotellreceptionist, reseguide eller turistinformatör. 

Utbildningsresa 

Tillsammans med dina kurskamrater får du åka på en utbildningsresa i Europa. Målet är att utforska hotell- och turismnäringen ur ett internationellt perspektiv. 

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell och turism, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Sollentuna

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell och turism

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell och turism så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkesgymnasiet Sollentuna
Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

Välkommen till Yrkesgymnasiet! 

Yrkesgymnasiet är skolan som utbildar morgondagens yrkesproffs. Genom ett effektivt upplägg där du dels är lärling på en arbetsplats, dels får yrkesanpassad undervisning i skolan får du alla förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv – och det fort. Hela 9 av...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Wiktoria Cieplinska
01 dec 2023
Bra skola med bästa lärarna!

Hotell och turism är en bred utbildning som ger en god grund inom turism. På skolan blir vi tilldelade bra APL/praktikplatser och möjligheter. Lärarna är jätte bra och skolan ha...

Visa hela
Sponsrad