Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 54 träffar

Gymnasium i Trollhättan

Mer om gymnasium i Trollhättan

Trollhättan är en stad med många sevärdheter och attraktioner men det finns även väldigt bra shopping. I Trollhättan finns det ett shoppingcentrum med över 100 butiker och två mysiga stadskärnor med både hantverk och välkänd antikhandel.

Gymnasium i Trollhättan

I Trollhättan finns ungefär sju stycken gymnasieskolor. Två av dem är kommunala gymnasieskolor och resten är fristående gymnasieskolor. Alla gymnasium i Trollhättan erbjuder ett stort utbud av gymnasieprogram och inriktningar. Det finns mycket att välja för dig som ska välja gymnasium i Trollhättan.

Trollhättan + Hollywood = Trollywood

I Trollhättan har mer än 300 långfilmer producerats sedan 1997. Många av dessa filmer har varit de haft stora framgångar på biograferna i Sverige. Exempel på filmer som spelats in här är Fucking Åmål, Jalla! Jalla!, Lilja 4-ever, Kopps, Masjävlar, Snabba Cash, Millenniumtriologin och en rad andra internationella samproduktioner som Dancer in the dark, Dogville, Manderlay och Melancholia.

Älvrummet – Trollhättans hjärta

Trollhättan har också något för de som älskar naturen. Älvrummet är Trollhättans hjärta och är ett naturreservat. Älvrummet är en dalgång som ramar in Göta älv och vattenfallen i Trollhättan. Där finns fin natur, växtlighet, branter, tallar och ekar. Utanför reservatet finns också fall och slussområdet och en Ekopark, ett välbesökt område. Museum finns det gott om i Trollhättan. Några av dem är Innovatum Sciense Center, Saab Car Museum, Vänersborgs Museum och Kungajaktmuseet Älgens Berg.  

Högskolan Väst i Trollhättan

Efter du har gått på ett gymnasium i Trollhättan vill du kanske studera vidare på en högskola eller ett universitet. Då kan Högskolan Väst i Trollhättan vara ett alternativ. Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola där studenten och lärandet står i centrum.

Favoriter
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information