Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasium i Trollhättan

Gymnasium i Trollhättan - plugga i "Trollywood". Trollhättan ligger i Västergötland och har bra shopping, mysiga kaféer och fin natur. I Trollhättan har många filmer producerats och staden kallas därför Trollywood. I staden finns det många gymnasieskolor och gymnasieprogram!
Filtrera efter
Program
Inriktning
Trollhättan
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 52 träffar
1
2
3
Annonser

Populära inriktningar

Platser inom Trollhättan

Reportage inom Trollhättan

Gymnasium i Trollhättan

Mer om gymnasium i Trollhättan

Trollhättan är en stad med många sevärdheter och attraktioner men det finns även väldigt bra shopping. I Trollhättan finns det ett shoppingcentrum med över 100 butiker och två mysiga stadskärnor med både hantverk och välkänd antikhandel.

Gymnasium i Trollhättan

I Trollhättan finns ungefär sju stycken gymnasieskolor. Två av dem är kommunala gymnasieskolor och resten är fristående gymnasieskolor. Alla gymnasium i Trollhättan erbjuder ett stort utbud av gymnasieprogram och inriktningar. Det finns mycket att välja för dig som ska välja gymnasium i Trollhättan.

Trollhättan + Hollywood = Trollywood

I Trollhättan har mer än 300 långfilmer producerats sedan 1997. Många av dessa filmer har varit de haft stora framgångar på biograferna i Sverige. Exempel på filmer som spelats in här är Fucking Åmål, Jalla! Jalla!, Lilja 4-ever, Kopps, Masjävlar, Snabba Cash, Millenniumtriologin och en rad andra internationella samproduktioner som Dancer in the dark, Dogville, Manderlay och Melancholia.

Älvrummet – Trollhättans hjärta

Trollhättan har också något för de som älskar naturen. Älvrummet är Trollhättans hjärta och är ett naturreservat. Älvrummet är en dalgång som ramar in Göta älv och vattenfallen i Trollhättan. Där finns fin natur, växtlighet, branter, tallar och ekar. Utanför reservatet finns också fall och slussområdet och en Ekopark, ett välbesökt område. Museum finns det gott om i Trollhättan. Några av dem är Innovatum Sciense Center, Saab Car Museum, Vänersborgs Museum och Kungajaktmuseet Älgens Berg.  

Högskolan Väst i Trollhättan

Efter du har gått på ett gymnasium i Trollhättan vill du kanske studera vidare på en högskola eller ett universitet. Då kan Högskolan Väst i Trollhättan vara ett alternativ. Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola där studenten och lärandet står i centrum.