Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 65 träffar

Gymnasium i Trollhättan

Mer om gymnasium i Trollhättan

Trollhättan är en stad med många sevärdheter och attraktioner men det finns även väldigt bra shopping. I Trollhättan finns det ett shoppingcentrum med över 100 butiker och två mysiga stadskärnor med både hantverk och välkänd antikhandel.

Gymnasium i Trollhättan

I Trollhättan finns ungefär sju stycken gymnasieskolor. Två av dem är kommunala gymnasieskolor och resten är fristående gymnasieskolor. Alla gymnasium i Trollhättan erbjuder ett stort utbud av gymnasieprogram och inriktningar. Det finns mycket att välja för dig som ska välja gymnasium i Trollhättan.

Trollhättan + Hollywood = Trollywood

I Trollhättan har mer än 300 långfilmer producerats sedan 1997. Många av dessa filmer har varit de haft stora framgångar på biograferna i Sverige. Exempel på filmer som spelats in här är Fucking Åmål, Jalla! Jalla!, Lilja 4-ever, Kopps, Masjävlar, Snabba Cash, Millenniumtriologin och en rad andra internationella samproduktioner som Dancer in the dark, Dogville, Manderlay och Melancholia.

Älvrummet – Trollhättans hjärta

Trollhättan har också något för de som älskar naturen. Älvrummet är Trollhättans hjärta och är ett naturreservat. Älvrummet är en dalgång som ramar in Göta älv och vattenfallen i Trollhättan. Där finns fin natur, växtlighet, branter, tallar och ekar. Utanför reservatet finns också fall och slussområdet och en Ekopark, ett välbesökt område. Museum finns det gott om i Trollhättan. Några av dem är Innovatum Sciense Center, Saab Car Museum, Vänersborgs Museum och Kungajaktmuseet Älgens Berg.  

Högskolan Väst i Trollhättan

Efter du har gått på ett gymnasium i Trollhättan vill du kanske studera vidare på en högskola eller ett universitet. Då kan Högskolan Väst i Trollhättan vara ett alternativ. Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola där studenten och lärandet står i centrum.

Favoriter
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer
Sarah pluggar spelgrafik på LBS

"Är du kreativ? Älskar du spel? Vill du förändra världen? Vill du göra någonting unikt? Om du är något utav dessa så skulle jag rekommendera LBS"

Läs mer
Videoreportage
       
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information