Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasium i Uddevalla

Hitta ditt gymnasium i Uddevalla - nära till havet!

Uddevalla ligger i Västra Sverige, i Bohuslän. I Uddevalla har du nära till fin natur och till havet. För dig som ska välja gymnasium i Uddevalla finns det gott om gymnasieprogram och gymnasium att välja mellan.
Visar 1-20 av 31 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 31 träffar
1
2

Gymnasium i Uddevalla

Uddevalla - en kuststad

Uddevalla är den största orten i Bohuslän med över 30 000 invånare. Uddevalla ligger vid Byfjorden som är en vik av Skagerrak. Uddevalla kommun tillhör Västra Götaland och ligger 9 mil från Göteborg. Uddevalla kommun har en vacker natur och i Uddevalla har du alltid nära till vatten. Det sträcker dig en 27 mil lång kust mot havet i Uddevalla kommun. Längst den fina strandpromenaden som är helt bilfri kan du både gå och cykla. Strandpromenaden sträcker sig från Skalbankarna i östra Uddevalla, genom centrum till Lindesnäs. Det finns många ställen att bada och inte bara i havet utan också i sjöar och i bassänger. Tillgången till havet är fantastiskt för Uddevallaborna men det finns mycket annat som är vackert att se i Uddevalla.Tycker du om att bada och ha närheten till havet ska du gå ett gymnasium i Uddevalla!

Natur

Uddevallas natur är en blandning av fjordar, fjäll och sjöar och detta är en fantastisk natur att vara i. Tycker du om att vara ute i naturen kan du leta upp spår och leder, naturreservat och fiskevatten.

Gymnasium i Uddevalla!

Det finns ett stort utbud av gymnasieprogram och gymnasium i Uddevalla. Det studerar mer än 4000 elever i Uddevalla och många av dessa elever är från andra kommuner än Uddevalla.

Fritiden för elever som går på ett gymnasium i Uddevalla

Det finns gott om fritidsgårdar i Uddevalla, fem för att vara exakt. Detta är ett bra alternativ för ungdomar för att möta likasinnade och andra människor. På en fritidsgård kan du till exempel bara vara, träffa kompisar, se på tv. Om du vill göra något kan du till exempel spela något instrument du är intresserad av, cykla, golfa, spela pingis, baka och mycket mer. Du får också vara med och påverka fritidsgårdens framtid om du vill engagera dig i det.

Gymnasieantagningen i Uddevalla

Antagningskansliet i Uddevalla
Postadress:
Gymnasiekontoret
451 81 UDDEVALLA
Tel: 0522-696000 
antagning@uddevalla.se
www.soktillgymnasiet.se

Jämför dina favoriter
Reportage
Hanna trivs på Drottning Blanka

Hanna läser Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Träning och ledarskap på Drottning Blankas Gymnasieskola. Nedan berättar Hanna om sin utbildning och delar med sig av sina bästa tips gällande gymnasievalet.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information