Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 20 träffar
 

Idrott, fritid och natur i Skövde!

Skövde är en stad som med ett stort utbud inom sport, fritid och natur. Det finns mycket att hitta på och framför allt för dig som ska gå ett gymnasium i Skövde. Det finns ett stort utbud av idrott, skidspår och bad och många andra fritidsaktiviteter. Alltifrån bowling, laserdome, biljard till gym och handboll. I Skövde kan du se handboll på elitnivå, Skövde har nämligen både dam och herrlag på högsta elitnivå. 

Nöjen och företag i Skövde

Skövde är en mysig stad där du kan strosa runt på de trevliga gågatorna, shoppa i  butiker, ta en fika på ett mysigt café eller äta en middag på en av stadens fina restauranger. I Billinges fritidsområde ligger Billingebadet som är väldigt populärt under somrarna, därifrån har du utikt över hela staden. När det kommer till nöje och kultur finns det något för alla i Skövde. Kulturhuset har både konsthall, konstmuseum, teater och bibliotek. Det finns dessutom många nöjesställen och konserter året runt. 

Skövde kallas ofta för Sveriges "motorstad" eftersom att Volvo tillverkar motorer till Volvo Personvagnar och Volvo Powertrain här. Även stora företag som SKF, Carl Bennet och Bilia har kontor i närheten av Skövde.

Gymnasium i Skövde

Det finns en mängd gymnasieprogram att välja på någon av Skövdes kommunala gymnasieskola,  Gymnasium Skövde - Kavelbro och Västerhöjd. Gymnasium Skövde erbjuder också flera idrottsutbildningar på riks-, nationell- och lokal nivå. På Gymnasium Skövdes gymnasiesärskola erbjuds både nationella och individuella program.

Det finns även flera fristående gymnasieskolor i Skövde som erbjuder ett stort utbud av gymnasieprogram och inriktningar. Om du vill gå på ett gymnasieprogram i Skövde ansöker du till Gymnasieantagningen i Skövde, på www.utbildningskaraborg.se hittar du mer information om antagningen. 

Studera vidare efter gymnasiet

Om du vill läsa vidare efter gymnasiet har du möjlighet att göra det på Högskolan i Skövde eller på Folkuniversitet. Det finns ett stort utbud av program, bland annat inom ekonomi, samhälle, beteendevetenskap, vård och hälsa. På Högskolan i Skövde finns även dataspelsutbildningar, det är norra Europas största och Sveriges mest spetsiga utbud. Datautbildningarna har ett bra samarbete med både kommunen och företag inom IT i Skövde. 

Favoriter
Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information