Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasium i Skövde

Gå på gymnasiet i spelstaden Skövde 🎮

Det finns gott om gymnasieprogram och gymnasieskolor för dig som vill gå ett gymnasium i Skövde. Det bor ungefär 50 000 invånare i Skövde, här får du en blandning av storstadens utbud och småstadens närhet. 
Visar 1-20 av 42 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 42 träffar
1
2
3

Idrott, fritid och natur i Skövde!

Skövde är en stad som med ett stort utbud inom sport, fritid och natur. Det finns mycket att hitta på och framför allt för dig som ska gå ett gymnasium i Skövde. Det finns ett stort utbud av idrott, skidspår och bad och många andra fritidsaktiviteter. Alltifrån bowling, laserdome, biljard till gym och handboll. I Skövde kan du se handboll på elitnivå, Skövde har nämligen både dam och herrlag på högsta elitnivå. 

Nöjen och företag i Skövde

Skövde är en mysig stad där du kan strosa runt på de trevliga gågatorna, shoppa i  butiker, ta en fika på ett mysigt café eller äta en middag på en av stadens fina restauranger. I Billinges fritidsområde ligger Billingebadet som är väldigt populärt under somrarna, därifrån har du utikt över hela staden. När det kommer till nöje och kultur finns det något för alla i Skövde. Kulturhuset har både konsthall, konstmuseum, teater och bibliotek. Det finns dessutom många nöjesställen och konserter året runt. 

Skövde kallas ofta för Sveriges "motorstad" eftersom att Volvo tillverkar motorer till Volvo Personvagnar och Volvo Powertrain här. Även stora företag som SKF, Carl Bennet och Bilia har kontor i närheten av Skövde.

Gymnasium i Skövde

Det finns en mängd gymnasieprogram att välja på någon av Skövdes kommunala gymnasieskola,  Gymnasium Skövde - Kavelbro och Västerhöjd. Gymnasium Skövde erbjuder också flera idrottsutbildningar på riks-, nationell- och lokal nivå. På Gymnasium Skövdes gymnasiesärskola erbjuds både nationella och individuella program.

Det finns även flera fristående gymnasieskolor i Skövde som erbjuder ett stort utbud av gymnasieprogram och inriktningar. Om du vill gå på ett gymnasieprogram i Skövde ansöker du till Gymnasieantagningen i Skövde, på www.utbildningskaraborg.se hittar du mer information om antagningen. 

Studera vidare efter gymnasiet

Om du vill läsa vidare efter gymnasiet har du möjlighet att göra det på Högskolan i Skövde eller på Folkuniversitet. Det finns ett stort utbud av program, bland annat inom ekonomi, samhälle, beteendevetenskap, vård och hälsa. På Högskolan i Skövde finns även dataspelsutbildningar, det är norra Europas största och Sveriges mest spetsiga utbud. Datautbildningarna har ett bra samarbete med både kommunen och företag inom IT i Skövde. 

Jämför dina favoriter
Reportage
Nathalie och Saga på Fordon- och...

Läs reportaget med Nathalie och Saga som läser Fordon och transport inriktning Personbil på Praktiska gymnasiet Skövde.

Läs mer
Adam läser teknik på NTI

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Vanessa läste Teknikprogrammet p...
NTI Gymnasiet Skövde

“Stå på dig och lyssna inte för mycket på andra!”, det är ett av Vanessas bästa tips när det kommer till gymnasievalet. Vanessa, som själv valde att läsa teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Skövde, delar i den här intervjun med sig av sina tankar kring utbildning och framtid.

Läs mer
Elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer
"Det bästa med utbildningen är a...
Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

”Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!”, säger Pierre som läser första året på Hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist. I den här intervjun delar Pierre med sig av sina tankar kring utbildning och gymnasievalet.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information