Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 212,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 212,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Trädgård

Läs Naturbruksprogrammet med inriktning Trädgård på Olinsgymnasiet Sparresäter

Har du gröna fingrar och vill ha en praktisk och varierad utbildning? På inriktningen får du kunskaper och färdigheter för att vårda växter och designa trädgårdar.  

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av naturen och miljöfrågor. Här får du lära dig om hur naturen kan brukas på bästa sätt ur både ett ekonomiskt och hållbart perspektiv. 

Under utbildningen utvecklar du en större förståelse för naturens mångfald och hur olika verksamheter påverkar naturen. Du lär dig om biologi, ekologi, teknik och ekonomi. Programmet passar dig som vill börja arbeta med växter, mark eller skog inom naturbrukssektorn direkt efter gymnasiet. Naturbruksprogrammet är en utmärkt grund om du vill läsa vidare till exempelvis biolog, landskapsarkitekt eller veterinär.

Testa på branschen under en APL

Vi jobbar aktivt med att vara en trygg övergång in i arbetslivet och har goda kontakter med det lokala näringslivet. Förutom att utbildningen ger dig erfarenhet av yrket knyter du också viktiga kontakter med arbetsgivare under din APL (arbetsplatsförlagt lärande). På Olinsgymnasiet har du minst 15 veckors APL.

Trädgård

Trädgård är en inriktning för dig som läser Naturbruks programmet på Olinsgymnasiet Sparresäter. Du lär dig att bygga med betong och natursten, odla växter och grönsaker samt växthusteknik. Du får även biologiska, tekniska och ekonomiska kunskaper för vad som är god kvalitet på produkter och tjänster. Att köra maskiner som traktor och minilastare ingår också.

Inriktning Skogsbruk är perfekt för dig som vill bli: 

  • Hortonom
  • Landskapsarkitekt
  • Trädgårdsanläggare
  • Trädgårdsingenjör
  • Trädgårdsmästare
  • Trädgårdsrådgivare
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgård

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olinsgymnasiet Sparresäter
541 97 Lerdala

Välj att gå gymnasiet på Olinsgymnasiet Sparresäter

Omgivet av skog och sjö ligger Olinsgymnasiet Sparresäter belägen på Sparresäters vackra egendom – går det att tänka sig en bättre plats för dig som vill lära dig allt om natur, skog och trädgård. Olinsgymnasiet Sparresäter erbjuder naturbruksutbildningar för dig...

Läs mer om Olinsgymnasiet Sparresäter och visa alla program.

Sponsrad