Om skolan

Skolan

Välj att gå gymnasiet på Olinsgymnasiet Sparresäter

Omgivet av skog och sjö ligger Olinsgymnasiet Sparresäter belägen på Sparresäters vackra egendom – går det att tänka sig en bättre plats för dig som vill lära dig allt om natur, skog och trädgård.

Olinsgymnasiet Sparresäter erbjuder naturbruksutbildningar för dig som är intresserad av natur, skog och trädgård – med fokus på hållbarhet. Det är gångavstånd mellan klassrum och naturen med skog, sjö och trädgård precis utanför dörren. I dagens samhälle blir frågor om hållbarhet allt viktigare och det finns ett tydligt växande intresse för Naturbruksprogram. Fler och fler ser möjligheterna, men också betydelsen av att ta hand om miljön.

På skolan får du de bästa förutsättningarna för att forma och fullborda din gymnasieutbildning, samtidigt som du får vistas och verka ute i naturen. Tillsammans med kommuner, företag, markägare och andra relevanta verksamheter formas respektive inriktning till en unik och spännande utbildning.

Sparresäters egendom har en lång historia som skola inom naturbruk. Redan på 50-talet höll Skogsvårdsstyrelsen utbildningar för jord- och skogsbrukare samt skogsarbete. 60 år senare köptes Sparresäter av Karl-Johan Blank som nu öppnar upp dörrarna för en ny naturbruksskola i samarbete med Olinsgymnasiet, med tre olika inriktningar; Naturturism, Skogsbruk och Trädgård.

Studentboende

Intill skolan i den vackra naturen, ligger vårt studentboende som är till för dig som är elev hos oss – perfekt för dig som vill lära känna kompisar på din nya skola.


Är du intresserad och vill veta mer om Olinsgymnasiet Sparresäter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Olinsgymnasiet Sparresäter

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Naturturism Skövde
Naturbruksprogrammet, Skogsbruk Skövde
Naturbruksprogrammet, Trädgård Skövde
  • = Riksintag

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Olinsgymnasiet Sparresäter.

Hitta till skolan

Olinsgymnasiet Sparresäter

541 97 Lerdala

 Visa telefonnummer
olinsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Olinsgymnasiet Sparresäter, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information