Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Nordvik Utbildningar, i Kramfors
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet

Trädgård

Gillar du växter och trädgård och att arbeta utomhus? Är du intresserad av anläggning och vill ha ett yrke som är både kreativt och omväxlande? Då är Naturbruksprogrammet Trädgård rätt val för dig.
Gymnasieutgången hos oss är ”Trädgårdsarbetare med inriktning mot skötsel av utemiljöer” samt ”Trädgårdsarbetare med inriktning mot trädgårdsanläggning”.
Dessa yrkesutgångar ger mycket stora chanser till jobb efter gymnasiet.

Du får lära dig om växter, trädgårds- och parkskötsel samt hur man anlägger och underhåller olika utemiljöer.
Under utbildningen får du också hantera och köra trädgårdmaskiner som traktorer och större gräsklippare. Du får även möjlighet att ta motor- och röjsågskörkort.
Kombinationen av dessa kunskaper är mycket eftertraktad på arbetsmarknaden och ger dig en hög anställningsbarhet.

Du tillbringar största delen av din lärlingstid på Nordvik som har stora grönområden, markbyggnadshall och flera växthus. Du kommer också ges möjlighet att åka till annan plats och göra en del praktik för att knyta kontakter i näringen samt ”prova på” yrket utanför Nordvik.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du söka jobb i utemiljöbranschen hos t.ex fastighets- och bostadsbolag, kyrkogårdsförvaltningar, kommuner, privata företag inom planering, anläggning och skötsel av utemiljöer eller golfbanor.

Väljer du att läsa kurser för grundläggande behörighet och viss särskild behörighet under din gymnasietid kan du även läsa vidare till exempelvis landskapsingenjör eller trädgårdsingenjör. Nordvik har i samarbete med Svenska golfförbundet valt att ge lite extra kunskap om just skötsel av grönytor såsom golfbanor. Tanken med detta är att man efter gymnasiet ska kunna arbeta som green-keeper.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kramfors

Varför välja Nordvik Utbildningar?

Skolmat på restaurang

Internat

Behov på arbetsmarknaden

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgård

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kramfors. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 861 62 Timrå
Telefon: 060-16 32 91
Mejladress: lennart.fridlund@timra.se

Reportage

Nordvikskolan är fantastisk!

Nordvikskolan

"Skolan har mycket praktiska ämnen. Vi har djuren på plats och man får en bra gemenskap med alla människor. Ett plus med djurvårdsprogrammet på Nordvik är att vi har vår egen veterinärmottagning. Jag tycker att Nordvikskolan är fantastisk och jag ångrar inte mitt val", berättar Sara som läser Djurvård på Nordvikskolan. Hör vad Sara, Ebba och Max har att säga om sin skola i det här elevreportaget.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nordvik Utbildningar
Naturbruksgymnasiet Västernorrland
87298 NORASTRÖM

En hållbar framtid börjar med en hållbar utbildning

Vill du arbeta med hästar, smådjur, trädgård eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik rätt för dig. Nordvik ligger i en fantastisk miljö nära havet i...

Läs mer om Nordvik Utbildningar och visa alla program.

Sponsrad