Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Trädgårdsanläggare

Hvilangymnasiet, i Åkarp
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 256,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 256,7)

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Trädgårdsanläggare

Trädgårdsanläggare

Är du intresserad av maskiner och anläggning är det här ett självklart utbildningsval! Det finns en stor brist på utbildade trädgårdsanläggare inom branschen. Detta gör att våra studerande oftast får arbete redan under gymnasietiden.

I utbildningen får du köra alla de maskiner och redskap som är förekommande i branschen. Skolan har en stor maskinpark med traktorer, hjullastare, grävmaskiner och större gräsklippare. Under utbildningen får du lära dig att hantera och köra en mängd olika maskiner. Skolan har dessutom en specialutrustad markbyggnadshall där våra elever kan anlägga även på vintern.

Jämfört med andra anläggningsprogram lär du dig här även om växter, träd och en del trädgårdsodling, vilket gör att du får en bredare kompetens och högre anställningsbarhet efter gymnasiet. Plugga trädgårdsanläggning på Sveriges grönaste skola.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgårdsanläggare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Åkarp

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgårdsanläggare

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgårdsanläggare så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvilangymnasiet
Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

Välkommen till Hvilangymnasiet

På Hvilangymnasiet i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilangymnasiet är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att...

Läs mer om Hvilangymnasiet och visa alla program.

Sponsrad