Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 240,4)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 240,4)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som 3D-printar

TE: Design och produktutveckling

Teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling på NTI Gymnasiet Skövde är för dig som vill utforma framtidens teknik. Här lär du dig att ta fram nya och utveckla redan befintliga produkter – kanske är det just du som står bakom framtidens smarta innovationer. Under utbildningen arbetar du med hela processen från design till färdig produkt och du blir väl förberedd för vidare studier på högskolan.

Fördjupning: Innovation Design

Här får du läsa fördjupningskurser inom design, vilket förbereder dig extra inför vidareutbildningar inom industridesign, produktutveckling och inom andra områden där teknik och design möts.

Fördjupning: Engineering

Här läser du kurser inom matematik och fysik, vilket ger dig behörighet till civilingenjörsutbildningar på högskole- och universitetsnivå. Fördjupningen ger dig samtidigt mycket IT-kunskap kopplat till webb och programmering.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Du får också lära dig att behandla designprocess och designmetodik. Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla men också med att lösa problem och öva upp din kreativa förmåga.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Reportage

Vanessa läste Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Skövde

NTI Gymnasiet Skövde

“Stå på dig och lyssna inte för mycket på andra!”, det är ett av Vanessas bästa tips när det kommer till gymnasievalet. Vanessa, som själv valde att läsa teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Skövde, delar i den här intervjun med sig av sina tankar kring utbildning och framtid.

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Skövde? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Skövde
John G. Grönvalls plats 2
541 36 Skövde

Välkommen till NTI Gymnasiet i Skövde!

NTI Gymnasiet Skövde genomsyras av trygghet, modern teknik och hög IT-kompetens. Som elev hos oss kommer du att gå på program som utmanar dig, som får dig att tänka och att växa som person. Våra lärare har hög kompetens och...

Läs mer om NTI Gymnasiet Skövde och visa alla program.

Sponsrad