Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 20 träffar
 

Gymnasium i Luleå

Frisk luft, rent vatten och fin natur i Luleå

Förutom att det finns gymnasium i Luleå är den norrländska naturen väldigt omtalad. Den friska luften, det rena vattnet och den fina naturen skapar ro och frihetskänsla.  För dig som vill välja ett gymnasium i Luleå får nära till naturen och kommer att få uppleva olika naturupplevelser. Är intresserad av jakt och fiske, fågelskådning, bär och svampplockning är det bara några av sakerna du kan göra i Luleå.

Luleå är en liten stad med storstadspuls

Luleå har den sjunde största hamnen i Sverige och är en stad som växer hela tiden. Luleå har inte bara en vacker natur utan har spännande kultur, livlig handel och mycket sport. Bland annat Luleå Hockey, LF Basket och Luleå Basket.

Gymnasium i Luleå

Det finns fyra gymnasium i Luleå, en kommunal gymnasieskola där ca 3000 elever går och tre fristående gymnasieskolor. I Luleå har du ett brett utbud av gymnasieprogram och inriktningar för dig som ska välja ett gymnasium i Luleå.

Framtiden efter ett gymnasium i Luleå

När du har tagit studenten på en gymnasieskola i Luleå så kanske du vill studera vidare på ett universitet eller en högskola. Då kan du studera vidare på Luleå tekniska universitet. Luleå tekniska universitet har ca 16 000 elever, och ligger dessutom nära fjäll med snowboard på vinterhalvåret och vandring på sommarhalvåret.

Favoriter
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer
Videoreportage
   
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information