Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 182,1)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 182,1)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bygg och Anläggning: Måleri

Måleriyrket passar dig som är praktisk, kreativ och tycker om att träffa människor. Du får ett varierande arbete där du kan välja att specialisera dig på det du tycker är roligt. 

På inriktningen måleri får du all kunskap och kompetens som behövs för att kunna börja jobba som målare direkt efter studenten. Du får lära dig att använda olika verktyg och tekniker för att kunna måla, spackla, väva och tapetsera på olika material och miljöer. Vi går sedan över till mer avancerade moment i årskurs två och tre. Du kan även specialisera dig inom dekorationsmåleri och måla detaljrika ytor. Som målare får du möjlighet att jobba kreativt och följa nya trender och tekniker. 

Det finns väldigt goda chanser för dig att få jobb direkt efter studenten. Om du är intresserad av att starta eget företag finns det även möjlighet att jobba med entreprenörskap under utbildningen.

Kort om Måleri

  • Du får praktiska kunskaper inom måleri, spackling och tapetsering. Du får lära dig att måla både invändigt och utvändigt och blanda egen färg efter olika färgskalor.
  • Möjlighet att testa på flera praktiska moment inom bygg. Du läser bygg och anläggning 1 och 2 och får lära dig att bygga ett litet hus och testa på att kakla, mura och lägga golv. När det är klart får du självklart måla det både invändigt och utvändigt.
  • Teoretisk kunskap om färglära, trender, miljö och ritningsläsning. Vi går även igenom ekonomi kopplat till arbetet, så som materialkostnad och beräkning av mängden material.
  • Certifikat inom heta arbeten, liftutbildning och ställningsbyggande.
  • Väldigt goda jobbchanser, du blir eftertraktad på arbetsmarknaden.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Luleå

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Luleå

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri i Luleå är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Praktiska gymnasiet Luleå
Ålgatan 10
973 34 Luleå

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Luleå

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Sponsrad