Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: 12 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-03-23
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Vill du bli målare? Välj Bygg- och anläggningsprogrammet i Luleå!

Vill du få jobb inom måleri efter studenten? Då har du hittat rätt! På Praktiska Gymnasiet i Luleå kan du studera Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri. Detta är yrkesprogrammet för dig som vill komma ut i jobb direkt efter studenten.

Bygg- och anläggningsprogrammet i Luleå ger dig de kunskaper du behöver för att kunna ta jobb i byggbranschen efter studenten. Du får dessutom kunskaper i miljö och säkerhet på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet.

Du som söker till Praktiska Gymnasiet i Luleå är en händig och kreativ person som trivs med praktiskt arbete. I Bygg- och anläggningsprogrammet lär du dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Välj inriktning Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri riktar sig till dig som gillar att måla, såklart. Men du ska också gilla människor eftersom du kommer ha mycket kontakt med både kunder och andra hantverkare i ditt jobb som målare.

Under din utbildning vid Praktiska Gymnasiet Luleå lär du dig de tekniker du behöver för att kunna måla nya och gamla ytor. Du lär dig också att tapetsera, sprutmåla och måla dekorationsmönster. Måleri 1 och Måleriprocessen är exempel på kurser som ingår i Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Luleå ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet - Måleri. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Luleå söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri i Luleå är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Depåvägen 4
973 27 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer