Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: 12 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-03-23
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet i Luleå – för dig som vill jobba med husbyggnad

Om du tycker om att arbeta praktiskt och vill jobba med att snickra, måla, kakla och renovera, ja då är det här en utbildning för dig. Bygg- och anläggningsprogrammet i Luleå är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter studenten.

Här på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Luleå får du de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på en byggarbetsplats efter studenten. Under utbildningens gång lär du dig om allt från planering till genomförande av olika typer av byggnationer, renoveringar och liknande. Du passar bäst för denna utbildning om du är händig, kreativ och trivs med praktiskt arbete

Inriktningen Husbyggnad

Praktiska Gymnasiet i Luleå erbjuder inriktningen Husbyggnad inom Bygg- och anläggningsprogrammet. Du som väljer husbyggnad får lära dig om nybyggnation, ombyggnation och renovering av olika lokaler, bostäder och andra typer av anläggningskonstruktioner. Inriktningen Husbyggnad innefattar följande kurser:

  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 - ombyggnad

Golvläggare, murare och träarbetare är tre möjliga yrken efter studenten.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig. Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Luleå söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Depåvägen 4
973 27 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer