Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Gullmarsgymnasiet, i Lysekil
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 202,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 202,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnad på Gullmarsgymnasiet

Gillar du att arbeta praktiskt? Vill du jobba med att snickra, måla och renovera? Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig de kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på en byggarbetsplats efter studenten.

Bygg- och anläggningsprogrammet passar för dig som är intresserad av byggprocesser, har stor motivation och god disciplin. Våra inriktningar är husbyggnad, byggnadsmåleri och plåtslageri. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

En annan möjlighet är att välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan. Våra inriktningar är husbyggnad, byggnadsmåleri och plåtslageri.

Lärlingsutbildning

På vår skola är bygg- och anläggningsprogrammet en så kallad gymnasial lärlingsutbildning.
Det innebär att du får minst 50 procent av din utbildning ute på ett företag. Det arbetsplatsförlagda lärandet startar redan i årskurs ett och i årskurs två-tre är du på ett
företag två till fyra dagar i veckan.

Vi försöker hitta lärlingsplatser på företag nära ditt hem. Fungerar allt bra kan du stanna på samma företag under hela utbildningen vilket kan öka chanserna till en anställning efter examen.

En lärlingsutbildning utgår mycket från självständigt arbete. Det krävs att du som elev har motivation och disciplin för att klara det. Eftersom du ska ut och fungera på ett företag redan under första året krävs det också en viss personlig mognad.

Kurser för inriktning Husbyggnad:

 • Husbyggnadsprocessen, 200 p
 • Husbyggnad 1, 100 p
 • Husbyggnad 2, 200 p
 • Husbyggnad 3, (ombyggnad) 200 p
 • Specialyrken 1, 100 p
 • Bygga i trä, 100 p
 • Trä 1 – stommar, 100 p
 • Trä 2 – beklädnad, 100 p
 • Trä 3 – montage, 100 p
Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Lysekil

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Gullmarsgymnasiet
Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare i en trygg miljö. Som elev...

Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad