Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Gullmarsgymnasiet
Programinformation
Lysekil
Antal elever: cirka 20 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
 • Antagningspoäng: 102,5
  (medelvärde: 165,8) * statistik från 2021
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnad på Gullmarsgymnasiet

Gillar du att arbeta praktiskt? Vill du jobba med att snickra, måla och renovera? Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig de kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på en byggarbetsplats efter studenten.

Bygg- och anläggningsprogrammet passar för dig som är intresserad av byggprocesser, har stor motivation och god disciplin. Våra inriktningar är husbyggnad, byggnadsmåleri och plåtslageri. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

En annan möjlighet är att välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan. Våra inriktningar är husbyggnad, byggnadsmåleri och plåtslageri.

Lärlingsutbildning

På vår skola är bygg- och anläggningsprogrammet en så kallad gymnasial lärlingsutbildning.
Det innebär att du får minst 50 procent av din utbildning ute på ett företag. Det arbetsplatsförlagda lärandet startar redan i årskurs ett och i årskurs två-tre är du på ett
företag två till fyra dagar i veckan.

Vi försöker hitta lärlingsplatser på företag nära ditt hem. Fungerar allt bra kan du stanna på samma företag under hela utbildningen vilket kan öka chanserna till en anställning efter examen.

En lärlingsutbildning utgår mycket från självständigt arbete. Det krävs att du som elev har motivation och disciplin för att klara det. Eftersom du ska ut och fungera på ett företag redan under första året krävs det också en viss personlig mognad.

Kurser för inriktning Husbyggnad:

 • Husbyggnadsprocessen, 200 p
 • Husbyggnad 1, 100 p
 • Husbyggnad 2, 200 p
 • Husbyggnad 3, (ombyggnad) 200 p
 • Specialyrken 1, 100 p
 • Bygga i trä, 100 p
 • Trä 1 – stommar, 100 p
 • Trä 2 – beklädnad, 100 p
 • Trä 3 – montage, 100 p
Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, som är en del av Campus Väst, är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare...


Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gullmarsgymnasiet

Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

 Visa telefonnummer
www.lysekil.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Gullmarsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Gullmarsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information