Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Gullmarsgymnasiet
Programinformation
Lysekil
Antal elever: cirka 30 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 159,7) * statistik från 2019/20
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnad på Gullmarsgymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet är till för elever som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. en annan möjlighet är att välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan. Våra inriktningar är husbyggnad, byggnadsmåleri och plåtslageri.

Lärlingsutbildning som sätter grunden

På vår skola är bygg- och anläggningsprogrammet en så kallad gymnasial lärlingsutbildning.
det innebär att du får minst 50 procent av din utbildning ute på ett företag. Det arbetsplatsförlagda lärandet startar redan i årskurs ett och i årskurs två-tre är du på ett företag två till fyra dagar i veckan. detta ger dig en unik möjlighet att verkligen lära dig yrket, genom att prova själv och genom att ta lärdom av yrkesmän i verkliga projekt.

Vi försöker, så långt det är möjligt, hitta lärlingsplatser på ett företag nära hemmet. Fungerar allt bra kan man stanna på samma företag under hela utbildningen och det ger dig givetvis ökade chanser till en anställning efter examen. Det är just möjligheten till företagsförlagd utbildning på hemmaplan och en bra arbetsmarknad som våra elever lyfter fram som det bästa med vårt program. Vi håller med! en lärlingsutbildning utgår mycket från självständigt arbete. det krävs att du som elev har motivation och disciplin för att klara det. eftersom du ska ut och fungera på ett företag redan under första året krävs det också en viss personlig mognad. du sätter, tillsammans med oss och byggbranschen, grunden för ditt fortsatta yrkesliv.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Gullmarsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, som är en del av Campus Väst, är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare...


Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gullmarsgymnasiet

Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

 Visa telefonnummer
www.lysekil.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Gullmarsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Gullmarsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: