Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 159,8)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 159,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg och Anläggning: Husbyggnad

Om du vill arbeta med hela kroppen och har en vilja och driv att skapa något från grunden så är snickare ett yrke som skulle passa dig perfekt. 

Inriktningen riktar sig till dig som vill ha en stor variation i ditt yrke och tycker det är roligt att arbeta fysiskt och ta ansvar. Som snickare får du arbeta både med stort och smått, från att renovera den lilla lägenheten till att bygga ditt egna hus. Du kommer att få lära dig olika moment från hur du bygger en grund till att slå i sista spiken i listen. Du arbetar tätt med andra människor, det är därför viktigt att du är serviceinriktad och gillar att samarbeta.

En viktig del inom utbildningen husbyggnad kretsar kring att bygga stabila stommar för ytterväggar, tak och golv på ett korrekt sätt. Du får lära dig isolera, bygga kök, beklä väggar och tak både invändigt och utvändigt med ytter- och innerpaneler. Som snickare får du en stor variation av arbetsuppgifter och du kan jobba både inne och ute. 

Kort om Husbyggnad

  • Du får kunskaper om ritningsläsning, hållfasthetslära, arbetsmiljö och eget företagande.
  • Vi går igenom alla moment som finns när man bygger en villa.
  • Du får arbetskläder och de grundläggande verktyg som behövs inom ditt yrke när du börjar hos oss.
  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
  • Du får väldigt goda jobbchanser och blir eftertraktad på arbetsmarknaden.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Gävle

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Gävle

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Gävle
Förrådsgatan 5
803 09 Gävle

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Gävle

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid!  Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Gävle och visa alla program.

Sponsrad