Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: cirka 60 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 178,6) * statistik från 2019/20
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesprogrammet för dig som vill bli bilmekaniker

Vill du bli personbilsmekaniker? Vill du gå gymnasiet i Luleå? Då ska du välja Fordons- och transportprogrammet vid Praktiska Gymnasiet i Luleå. Här du utbildas du för en bransch som står under ständig utveckling. Detta innebär att spännande utmaningar väntar dig som mekaniker efter studenten.

Fordons- och transportprogrammet i Luleå ger dig kunskaper inom service, datorer och arbete i fordonsverkstad. Utbildningen passar dig som är praktiskt lagd och vill arbeta med händerna. Du lär dig allt från tekniken i olika fordon till transporthantering och datahantering. Fordons- och transportprogrammet är ett brett program som leder dig till varierande jobb.

Branschen du utbildas för kräver att du kan jobba självständigt och därför är det viktigt att du utvecklar din förmåga att lösa problem på egen hand under programmets gång.

Inriktning Personbil i Luleå

Som framtida bilmekaniker behöver du veta hur du felsöker, reparerar och utför service på lätta fordon. Detta kommer du att få lära dig i Fordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil. I programmet ingår kurser som "Personbilsteknik" och "Reparation av personbilar och lätta transportfordon".

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Luleå ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Personbil är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Luleå söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Fordon och transport med inriktning Personbil är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Brandgatan 2b
973 47 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: