Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: cirka 30 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 119,1) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-09
2022-01-20
2022-04-28
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Välj Fordon och transport i Borås - bli personbilsmekaniker!

Vill du bli bilmekaniker? Välj Fordons- och transportprogrammet vid Praktiska Gymnasiet i Borås! Du utbildas för en bransch som hela tiden utvecklas, vilket innebär att spännande utmaningar i arbetslivet väntar efter studenten. Välj inriktning Personbil och få jobb som personbilsmekaniker!

I Fordons- och transportprogrammet lär du dig service, att jobba med datorer och att arbeta i fordonsverkstad. Du kommer att få arbeta mycket praktiskt med händerna. Praktiska Gymnasiet i Borås erbjuder dig ett brett program som leder till varierande arbeten efter studenten. Du får lära dig allt från tekniken i olika fordon till transporthantering och datahantering.

Branschen du utbildas för kräver en hel del självständigt arbete. Därför är det viktigt att du utvecklar din förmåga att själv lösa problem under utbildningens gång.

Välj inriktning Personbil

Du som vill bli personbilsmekaniker behöver veta hur du felsöker, reparerar och utför service på lätta fordon. Detta lär du dig i Fordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil. I programmet ingår kurser som "Personbilsteknik" och "Reparation av personbilar och lätta transportfordon".

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Personbil är inget undantag från detta. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Praktiska Gymnasiet utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Välkommen in i gemenskapen!

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

Fordon och transport med inriktning Personbil är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås – Hälften skola, hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Risängsgatan 6
504 68 Borås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Borås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information