Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: cirka 60 (.)
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 217,1) * statistik från 2021
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Välj Hantverksprogrammet i Luleå - bli hårstylist och makeupstylist!

Vill du jobba med händerna i ett kreativt yrke med mycket kundkontakt efter gymnasiet? Väljer du inriktningen Hår- och makeupstylist får du lära dig hårstyling och makeup för olika tillfällen. Vad sägs om att göra håruppsättningar och lägga makeup för bröllop, film och fest. Allt detta får du lära dig vid Hantverksprogrammet i Luleå!

Jobb inom hantverkssektorn passar dig som är kreativ och har många idéer. Det passar också för dig som vill starta eget företag. Entreprenörskap är något som genomsyrar hela Hantverksprogrammet i Luleå, vilket har lett till att många elever vid Praktiska Gymnasiet startar eget företag efter studenten.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Hår- och makupstylist är en utbildning som du läser inom inriktningen "övriga hantverk" vid Hantverksprogrammet i Luleå. Här läser du kurser inom bl.a. skönhet-, trend- och fantasimakeup samt hårstyling. Du får lära dig dig lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen (som till exempel brudsminkning, för catwalken, TV och film, vardag och fest). Dessutom ingår teoretisk kunskap kring yrket och annat som är viktigt att känna till kring branschen.

Möjlighet till högskolebehörighet

På Praktiska Gymnasiet i Luleå ges alla elever möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Det här är Praktiska Gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska Gymnasiet Luleå är en liten skola med stor gemenskap, där alla syns och ses. Vi har små klasser med engagerade lärare som uppmärksammar elevernas unika förutsättningar och behov.


Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Ålgatan 10
973 34 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Jenny om Hår- och makeupstylist

Jenny Albiin går andra året på Hantverksprogrammet här på Praktiska Gymnasiet Luleå.

Läs mer