Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist: Hår- och makeupstylist

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 199,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 199,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hår- och makeupstylist

Hår- och makeupstylist

Hår- och makeupstylist är en av våra profiler (utbildningar) som ryms inom Hantverksprogrammet. För dig som gillar service i kombination med piff, färg, form och design passar detta bra.

Från och med höstterminen 2023 ger yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord. Läs mer nedan om vad som händer varje år på just den här utbildningen.

År 1 - Personligt

Du introduceras till grunderna i makeup-artisteri såsom färg och formlära samt olika tekniker inom skönhetsmakeup och hårstyling. Vi studerar kosmetik – vilka produkter är kosmetiska, hur påverkar de människa och miljö vid tillverkning och användning samt vilken funktion har de?

År 2 - Lokalt

I nästa steg utvecklas dina kunskaper om hantverkets tekniker, produkter och verktyg för styling inom TV, film, reklam, foto och teater. Nu får du även ge dig ut i branschen till lokala arbetsplatser där du utvecklar en hög servicenivå och god försäljningstaktik.

År 3 - Globalt

Nu stärks dina kompetenser inom trender och trendutveckling, ideal nu och då samt vad som påverkar och förändrar vår syn kring det. Även under detta år genomför du APL och många av våra elever genomför den på den internationella marknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist: Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlstad

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Drottning Blankas Gymnasium Karlstad Facebook

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist: Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Karlstad
Kasernhöjden 24
653 39 Karlstad

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Hösten 2023 öppnar Drottning Blankas Gymnasieskola i Karlstad! Här hittar du både praktiska och en teoretisk utbildning. DBGY har sedan flera år tillbaka bedrivit alla profiler som erbjuds på skolan på andra orter. Kika gärna runt på hemsidan för att...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Karlstad och visa alla program.

Sponsrad