Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Anders Ljungstedts gymnasium
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 110 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 209,5) * statistik från 2017

Film

Om utbildningen

Studera till hår- och makeupstylist på Anders Ljungstedts gymnasium!

Är du en person som vill utbilda dig inom skönhet, mode, färg och form men ändå få grundläggande behörighet till högskolan? Då är det här skolan och utbildningen för dig! Anders Ljungstedts gymnasium erbjuder alla elever en möjlighet till att samtidigt som du läser ordinarie program läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Det här är utbildningen för dig som älskar att uttrycka dig kreativt. Vår passion är skönhet, mode, färg och form. Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom makeup och naglar, hårstyling, mode, textil, färg och stilanalys. Denna utbildning passar dig som är social, öppen och kreativ. Här får du lära dig grunderna inom yrket stylist. Du som söker ska vara en målinriktad person med visioner och som tycker om att arbeta nära andra människor. Du kommer ofta att arbeta självständigt och måste kunna välja material och verktyg på egen hand samt hitta egna lösningar när problem dyker upp. Detta får du träna på under din utbildningstid hos oss. Utbildningen ger dig alla grunder inom stylistyrket. Då yrket är i ständig förnyelse anpassar vi utbildningen helt efter nya trender och tekniker.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Arbetsplatsförlagt lärande gör du på en arbetsplats. Det kommer att ske under 15 veckor fördelat på de tre åren du läser hos oss. Du följer salongens arbetstider och rutiner och är då en del av arbetsplatsen. Vi är inte knutna till något stort företag då branschen består av många småföretagare.

Utgångar eller studievägar efter gymnasiet:

• Stylist
• Fortsatta studier på yrkeshögskola
• Detaljhandeln
• Klädbutiker som personlig stylist/säljare
• Nagelteknolog
• Makeupartist
• Yrken inom media, TV, teater eller foto

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Anders Ljungstedts gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

"Engagerade lärare, nära samarbete med branschen och en hög trivselfaktor!" Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning...


Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

 Visa telefonnummer
www.linkoping.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist från Anders Ljungstedts gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Anders Ljungstedts gymnasium
Jag vill gå på öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: