Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, hår- och makeupstylist

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 112,5
(medelvärde: 204,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 112,5
(medelvärde: 204,0)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Studera till hår- och makeupstylist på Anders Ljungstedts gymnasium!

Vill du gå en utbildning där kreativitet, helhet och skapande står i fokus? Vill du lära
dig att sminka och styla allt från vardag till fest, reklam och visning? Utbildningen innehåller både grundkunskaper och mer avancerade tekniker inom både hårstyling, makeup och fransstyling. Vi erbjuder dig möjlighet att, parallellt med dina studier till hår- och makeupstylist, även läsa till de kurser du kan tänkas behöva för fortsatta studier på universitet och högskola.

Hantverksprogrammets programfördjupning hår- och makeupstylist ger dig alla de förutsättningar som behövs för att efter gymnasiet gå direkt ut i yrkeslivet som makeupstylist, hårstylist eller fransstylist. Vi vet hur viktigt det är att arbeta nära branschen, varför vår värld även sträcker sig utanför skolans väggar. Genom APL, event och visningar förbereder vi våra elever för ett kommande yrkesliv. 

Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom makeup, fransar, hårstyling, mode, färg och form. Utbildningen passar dig som är social, öppen och kreativ. Du får lära dig grunderna inom yrket stylist. Du som söker ska vara målinriktad och med visioner samt tycka om att arbeta nära andra människor. Du kommer ofta att arbeta självständigt och måste kunna välja material och verktyg på egen hand samt hitta egna lösningar när problem dyker upp. Detta får du träna på under din utbildning hos oss. Programfördjupningen ger dig alla grunder inom stylistyrket, och då det är i ständig förnyelse anpassar vi utbildningen utifrån nya trender och tekniker.

Vill du bli nästa generations hår- och makeupstylist? Då är detta utbildningen för dig.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Arbetsplatsförlagt lärande genomför du på en arbetsplats. Det kommer att ske under 15 veckor fördelat på de tre åren du läser hos oss. Du följer salongens arbetstider och rutiner samt är en del av arbetsplatsen. Vi är inte knutna till något stort företag då branschen består av många småföretagare.

Utgångar eller studievägar efter gymnasiet:

• Stylist
• Fortsatta studier på yrkeshögskola
• Detaljhandeln
• Klädbutiker som personlig stylist/säljare
• Nagelteknolog
• Makeupartist
• Yrken inom media, TV, teater eller foto

Inom utbildningen får du också möjlighet till diplomering inom makeupartist och fransstylist.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Anders Ljungstedts gymnasium
Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

Anders Ljungstedts gymnasium

"Engagerade lärare, nära samarbete med branschen och en hög trivselfaktor!" Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning...

Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Sponsrad