Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 230,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 230,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som 3D-printar

TE: Design och produktutveckling

Teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling passar dig som vill kombinera teknik med ett intresse för design. Med estetiska och tekniska medel lär du dig att ta fram nya eller att utveckla redan befintliga produkter. Du lär dig om olika designmetoder och om designprocessens olika delar, och arbetar med hela processen från design till färdig produkt. Datorstyrd design och konstruktion är centralt. De varierade kurserna ger dig en bred behörighet till vidare studier inom exempelvis design, arkitektur, formgivning, media, reklam eller teknisk högskola. Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer design och produktutveckling kan vara industridesigner, formgivare, VR/AR- utvecklare, interaktionsdesigner eller spelutvecklare.

Fördjupning: Innovation Design

Fördjupningen innovation design behandlar designprocessen vilket betyder att du får vara med och skapa en produkt hela vägen från idé fram till en prototyp i en digital och kreativ utbildningsmiljö. Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla samtidigt som du löser problem både teoretiskt och praktiskt, exempelvis med hjälp av 3D-skrivare i vårt makerspace. Skisser och ritningar i både 2D och 3D lär du dig att göra i datorn med hjälp av CAD-program. Du kommer också att få arbeta med många andra program inom layout, design, bild och programmering samt prova på att utveckla med och för VR/AR-miljöer.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Du får också lära dig att behandla designprocess och designmetodik. Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla men också med att lösa problem och öva upp din kreativa förmåga.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Luleå

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Luleå? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Luleå
Trädgårdsgatan 22
972 38 Luleå

NTI Gymnasiet i Luleå - fokus på programmering, tech och design

NTI Gymnasiet i Luleå har ett starkt fokus på programmering, tech och design. Det genomsyrar alla våra utbildningar. Vi vill att alla ska kunna använda teknik utifrån sina egna intresseområden – därför satsar vi på praktiska labbmiljöer, makerspace och VR-teknik...

Läs mer om NTI Gymnasiet Luleå och visa alla program.

Sponsrad