Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

NTI Gymnasiet Helsingborg, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 255,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 255,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som 3D-printar

TE: Design och produktutveckling

Teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling ger dig en unik möjlighet att utveckla dina idéer till formgiven verklighet. Du läser flera kurser såsom digitalt skapande och teknik specialisering för att kunna hantera innovationsprocesser på ett tidsenligt sätt och vara förberedd för framtidens tekniker. Kurserna inom matematik, fysik och teknik ger dig en bred behörighet till vidare studier inom exempelvis design, arkitektur, formgivning, media, reklam eller teknisk högskola. Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer design och produktutveckling kan vara industridesigner, formgivare, VR/AR-utvecklare, interaktionsdesigner eller spelutvecklare.

Fördjupning: Product Developer

Denna fördjupning är för dig som vill förena ett teknikintresse med kreativitet och produktutveckling. Fokus ligger på att utveckla produkter och du lär dig arbeta i projektform från idéstadiet till färdig prototyp. Du kommer tillbringa mycket tid i vårt makerspace där du kan testa dina idéer och konstruktioner. Denna fördjupning är för dig som vill läsa vidare till civilingenjör.

Fördjupning: Architect

För dig som är teknikintresserad och vill fördjupa dina kunskaper inom CAD, konstruktion och arkitektur. Du lär dig hantera ritprogrammet CAD, där du kan skapa modeller i 2D och 3D och använda vårt välutrustade makerspace för att 3D-printa ut dina modeller. Du lär dig flera digitala verktyg och kan välja många spännande utbildningar i framtiden, som till exempel arkitektutbildning på LTH, Chalmers eller KTH.

Fördjupning: Innovation Design

För dig som vill förena ett teknikintresse med att få vara kreativ i digitalt skapande. Du lär dig designprocessen från idé fram till en färdig prototyp i en digital och kreativ miljö. Du får arbeta med formgivning, tekniska lösningar, ritningar i 2D och 3D och självklart testar du dina idéer och konstruktioner i vårt fullt utrustade medielabb och makerspace. Du kan läsa vidare på universitet och på spännande designutbildningar, på till exempel Hyper Island.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Du får också lära dig att behandla designprocess och designmetodik. Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla men också med att lösa problem och öva upp din kreativa förmåga.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Elin pluggar Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Helsingborg

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Helsingborg
Carl Krooks Gata 9
252 25 Helsingborg

Välkommen till NTI Gymnasiet Helsingborg!

Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden? Då ska du börja på NTI Gymnasiet! Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Vi är Teknik College-certifierade och arbetar nära tech-branschen - som elev hos oss får du därför...

Läs mer om NTI Gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Sponsrad