Gymnasium i Eskilstuna

Gymnasium i Eskilstuna - studera i Mälardalen!

Eskilstuna, Den stolta Fristaden står för upplevelser, inspiration och lärande. Beläget längst Mälarens södra strand så erbjuder Eskilstuna alltifrån mysiga caféer och restauranger till fin natur och mycket idrott.
Visar 1-20 av 44 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 44 träffar
1
2
3

Mer om Eskilstuna

Eskilstuna är en tätort i Södermanland som ligger 115 km väster om huvudstaden Stockholm. I Eskilstuna bor det ungefär 60 000 invånare men i hela Eskilstuna kommun bor det cirka 96 000 invånare. Eskilstunaån rinner längst staden och är väldigt vacker. En timme med tåg från Eskilstuna ligger huvudstaden Stockholm.

Staden fick namnet Eskilstuna år 1080 efter helgonet S:t Eskil. På gammalsvenska betyder tuna hem, därför betyder Eskilstuna Eskils hem. Staden är historiskt mest känd för sin mekaniska industri.

Evenemang, restauranger och zoo i Eskilstuna

Det finns mycket att hitta på i Eskilstuna. Eskilstuna erbjuder ett stort utbud av evenemang. Alltifrån konserter, utställningar och teater till idrottsevenemang, föreläsningar och stand-up. Det finns även ett stort zoo i Eskilstuna-, Parken Zoo heter den och har massor av djur som man kan gå och titta på. Bland annat exotiska djur som vitkindad gibbon, geparder och dvärgflodhästar.

Kändisar och idrott i Eskilstuna

Eskilstuna har dessutom ett par kändisprofiler som till exempel Kent, Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist. Inom idrottens värld har Eskilstuna handbollslaget Guif, speedwaylaget Smederna, IFK Eskilstuna, Eskilstuna City HK, Eskilstuna Basket är några exempel.

Eskilstuna är en industristad med starka industritraditioner. I Eskilstuna finns kunskap inom tillverkning och logistik. Eskilstunas geografiska läge med goda vägar, järnvägar och flyg gör Eskiltuna till en attraktiv stad för fraktbolag, lagar och tjänsteföretag inom logistik.

Gymnasium i Eskilstuna

Eskilstuna har ett stort utbud av gymnasieskolor och gymnasieprogram. Staden har också gymnasiesärskola för barn med en utvecklingsstörning. Eskilstuna erbjuder både kommunala och fristående gymnasieskolor. Den kommunala gymnasieskolan har tre enheter med ungefär 4000 elever. Det finns dessutom cirka sex fristående gymnasieskolor.

Plugga vidare på Mälardalens högskola i Eskilstuna

Mälardalens högskola har två campus, ett i Eskilstuna och ett i Västerås, och har cirka13 000 studenter och 1 000 anställda vilket utgör Mälardalens högskola till en av Sveriges största högskolor.

Mälardalens högskola är känt för att ha ett nära samarbete med företag och offentlig sektor. Högskolan är också känd för att 1999 bli den första högskolan i världen som blir miljöcertifierad enligt den internationella standarden ISO 14001.

Jämför dina favoriter
Reportage
Julia om estetiska programmet

I den här intervjun berättar vår designelev Julia om vad man får göra på Estetik och media, estetiska programmet.

Läs mer
Adam läser teknik på NTI

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Ellen pluggar Ekonomiprogrammet ...

Ellen pluggar på Ekonomiprogrammet på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna! Läs intervjun med Ellen för att lära dig mer om hur det är att plugga på gymnasiet och varför Ellen valde just Grillska Gymnasiet!

Läs mer
NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information