Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

  • = Riksintag
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Mer om Eskilstuna

Eskilstuna är en tätort i Södermanland som ligger 115 km väster om huvudstaden Stockholm. I Eskilstuna bor det ungefär 60 000 invånare men i hela Eskilstuna kommun bor det cirka 96 000 invånare. Eskilstunaån rinner längst staden och är väldigt vacker. En timme med tåg från Eskilstuna ligger huvudstaden Stockholm.

Staden fick namnet Eskilstuna år 1080 efter helgonet S:t Eskil. På gammalsvenska betyder tuna hem, därför betyder Eskilstuna Eskils hem. Staden är historiskt mest känd för sin mekaniska industri.

Evenemang, restauranger och zoo i Eskilstuna

Det finns mycket att hitta på i Eskilstuna. Eskilstuna erbjuder ett stort utbud av evenemang. Alltifrån konserter, utställningar och teater till idrottsevenemang, föreläsningar och stand-up. Det finns även ett stort zoo i Eskilstuna-, Parken Zoo heter den och har massor av djur som man kan gå och titta på. Bland annat exotiska djur som vitkindad gibbon, geparder och dvärgflodhästar.

Kändisar och idrott i Eskilstuna

Eskilstuna har dessutom ett par kändisprofiler som till exempel Kent, Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist. Inom idrottens värld har Eskilstuna handbollslaget Guif, speedwaylaget Smederna, IFK Eskilstuna, Eskilstuna City HK, Eskilstuna Basket är några exempel.

Eskilstuna är en industristad med starka industritraditioner. I Eskilstuna finns kunskap inom tillverkning och logistik. Eskilstunas geografiska läge med goda vägar, järnvägar och flyg gör Eskiltuna till en attraktiv stad för fraktbolag, lagar och tjänsteföretag inom logistik.

Gymnasium i Eskilstuna

Eskilstuna har ett stort utbud av gymnasieskolor och gymnasieprogram. Staden har också gymnasiesärskola för barn med en utvecklingsstörning. Eskilstuna erbjuder både kommunala och fristående gymnasieskolor. Den kommunala gymnasieskolan har tre enheter med ungefär 4000 elever. Det finns dessutom cirka sex fristående gymnasieskolor.

Plugga vidare på Mälardalens högskola i Eskilstuna

Mälardalens högskola har två campus, ett i Eskilstuna och ett i Västerås, och har cirka13 000 studenter och 1 000 anställda vilket utgör Mälardalens högskola till en av Sveriges största högskolor.

Mälardalens högskola är känt för att ha ett nära samarbete med företag och offentlig sektor. Högskolan är också känd för att 1999 bli den första högskolan i världen som blir miljöcertifierad enligt den internationella standarden ISO 14001.

Favoriter
Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer
Ellen pluggar Ekonomiprogrammet ...

Ellen pluggar på Ekonomiprogrammet på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna! Läs intervjun med Ellen för att lära dig mer om hur det är att plugga på gymnasiet och varför Ellen valde just Grillska Gymnasiet!

Läs mer
NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information