Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

NTI Gymnasiet Eskilstuna, i Eskilstuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 243,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 243,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som 3D-printar

TE: Design och produktutveckling

Låt kreativiteten flöda! Teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling är för dig som vill designa och konstruera framtidens teknik. Här lär du dig att ta fram nya eller utveckla redan befintliga produkter – kanske är det just du som står bakom framtidens smarta klädesplagg eller det interaktiva kylskåpet! Under utbildningen arbetar du med hela processen från design till färdig produkt och du blir väl förberedd för vidare studier på högskolan om du vill fördjupa dig ytterligare inför din roll på denna växande framtidsmarknad!

Fördjupning: Innovation Design

Inom vår fördjupning kombinerar vi din utbildning med kurser inom digital teknik och design, för att du ska vara redo för att studera och arbeta i en värld som blir allt mer digital.

Om programmet 

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Du får också lära dig att behandla designprocess och designmetodik. Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla men också med att lösa problem och öva upp din kreativa förmåga.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Eskilstuna

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Eskilstuna. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, Alva Myrdals gata 5, 631 86 ESKILSTUNA
Telefon: 016-710 10 00
Mejladress: lena.sjolin@eskilstuna.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Eskilstuna? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Eskilstuna
Nygatan 28
632 20 Eskilstuna

Välkommen till NTI Gymnasiet Eskilstuna!

Till NTI Gymnasiet i Eskilstuna söker sig ungdomar och lärare med ett brinnande intresse för den senaste tekniken inom spelutveckling, grafik och nätverk. Oavsett om du redan vet vart du vill eller om du vill få möjlighet att utforska ditt...

Läs mer om NTI Gymnasiet Eskilstuna och visa alla program.

Sponsrad