Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering
Yrkesgymnasiet Göteborg
Om utbildningen
Bli kock eller servitör/servitris på Yrkesgymnasiet Göteborg
Älskar du att prova olika matlagningstekniker och skapa nya rätter? Håller du med om att mat är livet? Vill du lära dig att laga och servera de bästa maträtterna? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammet för dig! Som kock eller servitör/servitris får du använda din kreativitet och skaparförmåga varje dag. Det är aktiva yrken där du behöver vara på tårna samtidigt som du får laga och servera riktigt god mat och dryck.
Inriktning – Kök och servering
Du lär dig laga både vanliga och nyskapande rätter och hur du genom serveringen kan imponera på din kund. När du har tagit studenten kan du arbeta som kock, kallskänka eller servitör/servitris.
Efter gymnasiet
Du kan efter gymnasiet börja jobba inom restaurangbranschen eller läsa vidare om du har lagt till kurser för högskolebehörighet.
Högskolebehörighet
Högskolebehörighet får du inom ramen för hela eller delar av ditt individuella val.
Utbildningsresa
Tillsammans med dina klasskamrater åker du till en storstad i Europa. Då kan du lära dig mer om internationell matlagning och hur restaurangbranschen fungerar i andra länder.
Det här kommer du att få lära dig
Du får lära dig de tekniker som används inom branschen i dag och de moment som ingår i yrket: exempelvis matlagning, näringslära, hygien och service. Dessutom får du lära dig om planering, ekonomi och om internationella och lokala mattraditioner.
Detta övar du också på
Andra matnyttiga färdigheter du får träna på är din samarbetsförmåga och ditt entreprenörskap. Eftersom restaurangbranschen blir alltmer internationell får du också fördjupade kunskaper i engelska, vilket är viktigt om du i framtiden vill jobba utomlands.
För vem passar Restaurang- och livsmedelsprogrammet?
Programmet passar dig som gillar ett högt tempo och som kan ta egna initiativ. I restaurangbranschen arbetar du ofta i team och samarbetsförmåga är därför viktigt.
Det här kommer du att få göra
Över hälften av din studietid kommer du att tillbringa på ett företag. Där kommer du att få utöva yrket i praktiken, knyta kontakter samt lära dig att vara flexibel och träna upp din initiativ- och samarbetsförmåga. Du får även teoretisk kunskap inom restaurang- och livsmedel genom de gymnasiegemensamma ämnena.
Högskolebehörighet
Högskolebehörighet får du inom ramen för hela eller delar av ditt individuella val.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Kontakta skolan
Yrkesgymnasiet Göteborg

Välkommen till Yrkesgymnasiet Göteborg!
”Det bästa med YG är att man inte tröttnar; när du blir trött på att sitta i ett klassrum och ha lektioner så börjar praktiken om igen. Det blir en perfekt kombination.” – Gareen Mohamed, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder...
Kontaktuppgifter
Yrkesgymnasiet Göteborg
Det finns inga recensioner än.
För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information