Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 40 (.)
Hotell- och turismprogrammet
(Läs mer) Drop in
2022-01-26
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-02
(Läs mer) Event
2022-04-23
Hotell- och turismprogrammet

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet

Hotell- och turismprogrammet är ett bra val för dig som vill ha ett socialt inriktat arbete i ditt kommande arbetsliv och skapa människors möten och upplevelser. Det är en bransch som är tydligt serviceinriktad och innebär många möten med människor som kommer från olika kulturer. Utbildningen är internationell och hela världen kan bli din arbetsplats.

Innehåll på utbildningen

Under din utbildning kommer du att få arrangera olika aktiviteter, festivaler och event. Du får lära dig om människors behov i olika situationer, traditioner och kulturer samt om hållbar utveckling. Service och bemötande är centrala delar i utbildningen. Du kommer även att utveckla dina kunskaper i kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap.

Du kan ha möjlighet att göra dina APL-perioder (arbetsplatsförlagt lärande) både i Sverige och utomlands. APL-tiden kan ge dig värdefulla erfarenheter och insyn i branschen som du har valt. Även goda kontakter som kan leda till arbete.

Efter din utbildning

När du är klar med din utbildning kan du arbeta i en rad olika branscher där fokus ligger på service och kundkontakt. Du kan bland annat arbeta som konferensvärd/värdinna, reseledare, reseadministratör eller inom eventbranschen. Du blir också förberedd för att driva ett eget företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lärlingsutbildning

Alla våra elever på Hotell- och turismprogrammet blir lärlingar från årskurs 2. Det innebär att halva tiden av din utbildning i åk2 och 3 sker ute på företag.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Mina
Jag rekommenderar detta program för de som vill lära sig mer om service, bemötande och hur man organiserar, planerar och genomför möten och evenemang, lärarna är fantastiska, ger mycket hjälp och stöd till eleverna.
Anonym
Jag går andra året på Sågbäcksgymnasiet och låt mig säga att det är ingen överdrift när eleverna på hotell och turism-programmet säger att lärarna och pogramet är bäst. Rojbin en expert på turism har fått årets pedagog för två år sedan och Tor har stor erfarenhet av arbetslivet inom hotell och resturang. Båda ger pogrammet liv och i tvåan välj...
Visa hela
Rebecca
Går andra året på programmet och denna linje har gjort så jag mognat och hittat mig själv. Även att man hittar det man är bra på. Det är även fantastiska lärare som verkligen bryr sig och har kontakt med eleverna. Alla blir som en liten familj. Många tror att skolan har dåligt rykte men sanningen är att den är inte alls så som folk tror och bes...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information