Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Nyköping Strand Utbildningscentrum
Programinformation
Nyköping
Antal elever: 36 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 203,9
    (Lägsta: 125) * statistik från 2017

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Nyköping Strand Utbildningcentrum, inriktning Kök och servering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Nyköping Strand Utbildningscentrum är en utbildning som ger dig kunskaper för arbete inom restaurang, bageri, delikatess och catering.

I samarbete med branschens bästa aktörer ger skolan dig en gedigen grund att stå på när du ska ut i arbetslivet. Utbildningen är ett yrkesprogram men utbildningen ger dig också högskolebehörighet för fortsatta studier.

Inriktningen Kök och servering

Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Hur utbildningen utvecklar dig som elev

  • Kunskaper inom restaurang- och livsme­delsbranschen, med gäst och kundfokus, med såväl traditionella som moderna metoder.

  • Kunskaper om och färdigheter i livsmedelsproduktion, matlagning och servering.

  • Kunskaper om måltiden som helhet.

  • Förmåga att samverka med andra, att arbeta i grupp.

  • Förmåga att arbeta med planering, organisation och ekonomi.

  • Kunskaper om livsmedel och måltider i andra kulturer.

  • Kunskaper om arbete i andra länder.

Utbildningen ska även ge kunskaper i:

  • Kommunikation, arbetsmiljö, försäljning, hygien, näringslära, specialkoster, alkoholservering, entreprenörskap och företagande.

  • Att bemöta kunder, service.

  • Att ta initiativ, vara lyhörda och att kunna arbeta självständigt.


Efter utbildningen

Ett program som ger dig de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn. Måltiden är central i utbildningen. Alla delar samverkar för att skapa måltidsupplevelser.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Nyköping Strand Utbildningscentrum söker du till programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Nyköping Strand Utbildningscentrum

Nyköping Strand Utbildningscentrum

Detta är den lilla gymnasieskolan med ca 150 ungdomar. Fördelen med att skolan är liten är att du som elev får en unik chans att vara med och påverka din utbildning. Grunden till den kvalitet och trivsel gymnasieskolan har beror...


Läs mer om Nyköping Strand Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nyköping Strand Utbildningscentrum

Gästabudsvägen 6,
611 31 NYKÖPING

 Visa telefonnummer
www.nsutbildning.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.