Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Nobelgymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 80 (.)

Om utbildningen

Bli Hår- och makeupstylist på Nobelgymnasiet!

Vill du ha ett kreativt yrke som sätter människan i centrum? Kanske drömmer du om att jobba som makeupartist, hår-stylist eller stylist? Då är detta programmet för dig!

Stil, mode, hår, make-up, färg och form genomsyrar utbildningen och du får lära dig hur du kan hjälpa människor att hitta och utveckla sin personliga stil. Du lär dig makeuptekniker och hårstyling för olika tillfällen och får även studera färg- och formlära, produktkunskap, skönhets- och karaktärsmakeup, verktygshantering och försäljningstekniker.

Du får arbeta med hela den kreativa processen från idéstadie till färdigt resultat. Det kan gälla allt från enkel sminkning och hårstyling till komplett styling av modeller.

Entreprenörskap genomsyrar hela utbildningen och i kombination med att du läser personlig försäljning blir du redo att ta klivet direkt ut i arbetslivet.

Praktik

Under minst 15 veckor får du praktisk träning i arbetslivet. Vissa yrken kräver att du läser vidare på högskola, universitet eller kvalificerad yrkes-
utbildning. Då kan Hantverksprogrammet hår- och makeupstylist ge dig den grundläggande behörighet du behöver.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Vissa yrken inom hår- och makeupbranschen kräver att du läser vidare på högskola, universitet eller kvalificerad yrkesutbildning. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet kan du läsa till de ämnen som krävs på Nobelgymnasiet i Karlstad.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Nobelgymnasiet söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Nobelgymnasiet

Nobelgymnasiet-Karlstad

Goda chanser till arbete efter studierna

På Nobelgymnasiet i Karlstad samlas elever med flinka fingrar och intresse för alltifrån bilar, frisyrer, elledningar och make-up. Här lär lärare och elever av varandra. Som elev är du alltid viktigast och på Nobelgymnasiet vill man ge dig den bästa...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist från Nobelgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nobelgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill gå en titta-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: