Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Grillska Gymnasiet Sundbyberg
Programinformation
Stockholm, Sundbyberg
Antal elever: 48 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 220,1
    (Lägsta: 110) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori på Grillska Gymnasiet SundbybergBageri och konditori på Grillska gymnasiet Sundbyberg

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori på Grillska Gymnasiet Sundbyberg passar utmärkt för dig som vill jobba som bagare eller konditor i framtiden. Under programmets gång blir du expert på att baka gott och nyttigt fika- och matbröd. Du får kunskaper i vad som krävs för att vara bagare eller konditor och hur du tillverkar omtyckta bakverk. Som elev på Grillska gymnasiet och programmet får du möjlighet att jobba på elevbageriet under din gymnasietid och får då kunskaper om hur det är att jobba i såväl som att driva ett bageri.

Programmets upplägg

Några av de kurser som ingår i programmet är:

  • Bageri 1-3
  • Konditori 1-3
  • Choklad och konfektyr
  • Service och bemötande
  • Livsmedel och näringskunskap

Jobbmöjligheter efter Bageri- och konditoriinriktningen

Efter din gymnasieutbildning på Grillska gymnasiet kan du arbeta som bagare eller konditor, som anställd eller som egenföretagare. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram, men om du vill kan du välja till kurser under tiden för Individuellt val som gör att du blir högskolebehörig. På så sätt kan du studera vidare på högskolenivå efter studenten.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Sundbyberg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Efter att ha läst Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet så får du en yrkesexamen. Om du vill bli högskolebehörig efter studenten måste du välja till extra kurser för detta ändamål under tiden för Individuellt val.

Reportage

Alice på Grillska Sundbyberg

Alice berättar om Grillska Sundbyberg

Läs mer Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Grillska Gymnasiet Sundbyberg – Till oss är alla välkomna

Grillska Gymnasiet i Sundbyberg är en liten med växande skola. Vi är kända för våra restaurang- och bageriutbildningar, med välutbildade lärare och stark förankring i branschen. Från hösten 2018 erbjuder vi även Ekonomiprogrammet hos oss. Vår skola har en familjär...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Sundbyberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Prästgårdsgatan 1
17232 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
www.grillska.se


Recensioner

Elev
(5)
Aldrig har jag känt mig så trygg på en skola som jag gör här. Man blir sedd och hörd av lärarna och rektorn. Lektionerna är anpassade för alla med eller utan diagnoser som t.ex. ADHD och det finns alltid någon som kan hjälpa en. Maten är god, lokalerna är fräscha och det känns kul att komma till skolan varje dag.
Anna
(5)
Är jätte nöjd med skolan och programmet, lärarna är helt underbara o de e så skönt att skolan e liten för då lär man känna alla andra elever på skolan, rekommenderar skolan till dig som vill bli bagare/konditor eller kock/servitör.
Grillska <3
(5)
Bästa skolan med bästa samhörigheten. Här existerar inte mobbning eller negativitet. Här känner i princip alla varandra och eftersom det är en så liten skola så får man en personlig kontakt med lärare som genuint bryr sig om en. Jag har hittat mina bästa vänner här. Yrkeslärarna är kunniga och professionella, man lär sig verkligen något. Skolmat...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Alice berättar om Grillska Sundb...

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!

Läs mer