Estetiska programmet

Bild och form - Spetsutbildning

Schillerska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bild och form - Spetsutbildning

För dig som har siktet mot högre konstutbildning

Du som söker vår spetsutbildning har siktet på högre konstutbildning vid konsthögskola eller någon annan konstutbildning. Vi ger dig fördjupande kurser i bild och form och möjligheter att utvecklas i vår inspirerande miljö.

Liksom i vårt program Bild och form blandas teoretiska avsnitt med praktiska uppgifter och ger dig kunskaper om material och tekniker. Vi arbetar med teckning, målning, skulptur, foto, design, digitalbildbehandling och rörligbild samt utställningsteknik. Vi besöker muséer, gallerier och konstnärer. Vi gör projektarbeten som innebär utbyten med olika konsthögskolor.

Schillerska har en lång tradition av bild- och formutbildningar och våra lärare är erfarna och kunniga.

En bra grund till vidare konststudier

Målet med spetsutbildningen är att du ska kunna gå vidare direkt efter gymnasiet till den konstutbildning du vill komma in på. Du kan till exempel studera vidare inom design, arkitektur, spelutveckling, film, foto, mode/textil, smyckekonst och fri konst.

Antagning

Högst 16 elever antas specifikt till spetsutbildningen. Godkända betyg från grundskolan är en förutsättning. Eleven gör ett färdighetsprov med digital inlämning, där elevens förutsättningar att tillgodogöra sig konstnärliga studier bedöms.

Är du intresserad och vill veta mer om Bild och form - Spetsutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Antagningsprov

Antagningsprover till Bild och form SPETS

Nu är det dags att söka till Bild & form- SPETS och Bild och form. Sista dag för antagningsprover är den 3 mars 2024.

Har du sökt till Schillerskas Estetiska program Inriktning, Bild och form SPETS eller Bild och form i Indra? Om inte, är det hög tid nu, sen gör du våra antagningsprover. Till Estetiska programmet Bild och form SPETS och Bild och form söker du både med betyg och antagningsprover.

Antagningsprovet består av olika deluppgifter. Uppgifterna och instruktioner finns beskrivna i PDF-filen som du laddar ner här nedan. Uppgifter och instruktioner finns också i länken. Fyll i dina uppgifter först sedan laddar du upp dina filer (våra uppgifter ligger sist i det digitala formuläret).

Denna länk tar dig till årets antagningsprover;  Antagningsprov - Bild & Form och Spets

Lämna in dina arbeten digitalt. Deadline är den 3 mars 2024. 

De poäng du får på antagningsproverna läggs till ditt övriga meritvärde från grundskolan. Har du frågor kontakta, linda.peterson@educ.goteborg.se

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Bild och form - Spetsutbildning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bild och form - Spetsutbildning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Bild och form spetsare
19 nov 2022

Jättemysig och fin skola! Supertrevliga personer och lärare <3 går i bild och form spets, jätteintressant linje med roliga ämnen. Högt tempo men om man har intresse för det är d...

Visa hela
5/5
/En väldigt nöjd förstaårselev
29 jan 2021
Schillerska är bääääääst!!!!!!!!

Lärarna är underbara, engagerade och stöttande! En riktigt inspirerande och motiverande skolmiljö. Skolan ligger jättefint och lokalerna är stora, fräscha och snygga. Eleverna ä...

Visa hela
Schillerska gymnasiet
Vasagatan 19
411 24 Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...

Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad