Bild och form - Spetsutbildning

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Bild och form - Spetsutbildning

Om utbildningen

För dig som har siktet mot högre konstutbildning

Du som söker vår spetsutbildning har siktet på högre konstutbildning vid konsthögskola eller någon annan konstutbildning. Vi ger dig fördjupande kurser i bild och form och möjligheter att utvecklas i vår inspirerande miljö.

Liksom i vårt program Bild och form blandas teoretiska avsnitt med praktiska uppgifter och ger dig kunskaper om material och tekniker. Vi arbetar med teckning, målning, skulptur, foto, design, digitalbildbehandling och rörligbild samt utställningsteknik. Vi besöker muséer, gallerier och konstnärer. Vi gör projektarbeten som innebär utbyten med olika konsthögskolor.

Schillerska har en lång tradition av bild- och formutbildningar och våra lärare är erfarna och kunniga.

En bra grund till vidare konststudier

Målet med spetsutbildningen är att du ska kunna gå vidare direkt efter gymnasiet till den konstutbildning du vill komma in på. Du kan till exempel studera vidare inom design, arkitektur, spelutveckling, film, foto, mode/textil, smyckekonst och fri konst.

Antagning

Högst 16 elever antas specifikt till spetsutbildningen. Godkända betyg från grundskolan är en förutsättning. Eleven gör ett färdighetsprov med digital inlämning, där elevens förutsättningar att tillgodogöra sig konstnärliga studier bedöms.

Är du intresserad och vill veta mer om Bild och form - Spetsutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Antagningsprov

Dags att söka till Bild & form- Spets. Deadline för antagningsprover 31 maj!

Har du sökt till Schillerskas Estetiska program inriktning, Bild och form SPETS i Indra? Om inte, är det hög tid nu. Sen gör du våra antagningsprover.

Till Estetiska programmet söker du både med betyg och antagningsprover. Antagningsprovet består av flera olika delar. Uppgifterna och instruktioner finns beskrivna i PDF-filen som du laddar ner härnedan.

Denna länk tar dig till årets antagningsprov; Antagningsprov - Bild & Form Spets

Lämna in dina arbeten digitalt. Deadline är den 31 maj 2023. Använd ditt Google-konto för skola när du söker. Om du inte redan har ett konto kan du skapa ett här: Skapa Google-konto

De poäng du får på arbetsproverna läggs till ditt övriga meritvärde från grundskolan. Har du frågor kontakta, rebecka.widell@educ.goteborg.se

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Bild och form - Spetsutbildning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bild och form - Spetsutbildning så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Bild och form spetsare

Jättemysig och fin skola! Supertrevliga personer och lärare <3 går i bild och form spets, jätteintressant linje med roliga ämnen. Högt tempo men om man har intresse för det är det bara roligt :)

/En väldigt nöjd förstaårselev

Lärarna är underbara, engagerade och stöttande! En riktigt inspirerande och motiverande skolmiljö. Skolan ligger jättefint och lokalerna är stora, fräscha och snygga. Eleverna är trevliga, alla är accepterade och välkomnade på Schillerska. Rekommenderar verkligen min skola!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bild och form - Spetsutbildning från Schillerska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information