Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Kalmar Fria Läroverk
Programinformation
Kalmar
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Plugga Samhällsvetenskap på Kalmar Fria Läroverk

Vi erbjuder tre samhällsvetenskapliga inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Media. På alla inriktningar arbetar vi mycket med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa.

Inriktningen Samhällsvetenskap är för dig som är intresserad av din omvärld. Här får du en fördjupad kunskap om samhällsstrukturer på flera nivåer. 

Fokus på omvärlden

Utbildningens fokus på omvärlden löper som en röd tråd genom programmet, från start till slut. Under ditt första år på samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig mer om samhället i skolans närområde. Allt eftersom tiden går jobbar du och dina klasskamrater er utåt till det nationella och sedan vidare till det internationella.

Samarbetar med högskolor och universitet

Då Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program handlar en stor del av utbildning om studieteknik. Tidigt i utbildningen introduceras vetenskapliga texter i undervisning och du tränas i att förstå dessa och kommunicera till andra. Kalmar Fria Läroverk har dessutom samarbeten med universitet och högskolor vilket innebär att du får gå på föreläsningar, får besök av forskare i skolan samt får prova på något som Kalmar Fria Läroverk kallar för framtidsveckor. Dessa syftar till att ge dig en inblick i framtida studiemöjligheter och yrkesval varje år.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk – för studier och träning

Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Skolan brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom Kalmar Fria Läroverket är övertygade om att det är...


Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 30
39234 Kalmar

 Visa telefonnummer
kalmar.laroverken.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Kalmar Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information