Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Recensioner av Kalmar Fria Läroverk

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 18 recensioner.

Fria elev
(1)
Oseriös skola! "För studier och träning" lyder sloganen. Man får inget gymkort och utrymmet för träningen är snålt med urgammal utrustning. Gör om, gör rätt!
Per Johannesson, Rektor Kommentar:
Hej, Vad tråkigt att skolan inte är vad du förväntat dig vad gäller träningen. Träningen är ett av våra utvecklingsområden, så du har helt rätt i att träningslokalerna kan förbättras. Idag erbjuder vi träningstillvalen Fys och hälsa samt Kampsport och i skrivande stund för vi en dialog med ett gym för att förhoppningsvis kunna erbjuda våra elev...
Visa hela
Axel Ahlgren
(5)
Jag ville först inte söka till skolan då jag var fast inställd på att det verkade som en konstig skola där alla var fokuserade på datorer jämt och ständigt, men oj vad jag hade fel. Fria Läroverken är verkligen det bästa som kunde hända mig. På denna skolan har jag inte bara funnit vänner för livet, men älskat varje dag i skolan. Många tycks...
Visa hela
dr. x
(5)
nice skola roliga lektioner
Sanna Westholm
(5)
Estet linjen på Fria Läroverken i Kalmar är så mycket mer än bara skola. Skolan i helhet egentligen. Det är en plats dit du kommer för att ha roligt. Då vi jobbar med en del praktiska ämnen är det bra att har lektioner som är ca 2h och 45min hinner man med saker på ett annat sätt, vilket gör att du hela tiden blir driven att fortsätta med det pr...
Visa hela
Jessica
(5)
Tack vare att vi är en liten skola, ser lärarna varje elev som en individ och kan på så sett hjälpa en efter behov. Sätten som vi arbetar på är både roliga och inspirerande och det finns inte en dag som man inte lär sig något nytt eller inte har skoj i skolan.
1a års elev
(5)
Fria läroverken var det enda valet för mig. Jag trivs fantastiskt bra med både lärare och elever. Jag ser fram emot de 2.5 åren jag har kvar. Fria har en gemenskap som inte de stora skolorna får. Min gymnasietid kommer bli min bästa tid i livet.
Sara
(5)
Jag gick igenom högstadiet med en ångest och skoltröttheten var ett faktum. När jag kom till Fria läroverken släppte stressen och det blev en trygghet att gå till skolan. Att ha 3 timmars pass är det bästa som kan ha hänt mig genom min skoltid, du har chans att fokusera på ditt ämne och behöver inte stressa igenom lektionerna. Det känns bra att ...
Visa hela
S
(5)
Jag har aldrig haft så roligt i skolan som jag har just nu. Söndagsångest eller skoltrötthet existerar inte hos mig. Det är också väldigt lärorikt och vi har fantastiska lärare och omges av en fantastisk skolmiljö! Jag kunde inte ha valt en bättre linje/skola.
Tove
(5)
jättebra skola! är verkligen nöjd med mitt val.
Matilda
(4)
På det estetiska programmet får du verkligen utveckla dina estetiska sidor. Du får hålla på med allt från Photoshop till radio och allt däremellan. Lärarna är otroligt hjälpsamma och pedagogiska och finns alltid till hands om man skulle undra över något, vilket är en oerhörd fördel.
Esmeralda
(5)
Jag har lärt mig jättemycket sen jag började här och jag har haft väldigt kul samtidigt!
Josefine
(4)
Jag tycker att denna linje är jättekul och samtidigt väldigt intressant. Man får lära sig saker på ett kul sätt vilket är väldigt bra!
Marcus
(5)
Jag gillar bf Pogramet :)
Wilma
(5)
Väldigt rolig linje! Inte för mycket plugg, men ändå bred nog så man kan läsa vidare i framtiden.
Josefine Nilsson
(5)
Jag går tredje året på Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning media. Från första dagen har jag trivts som fisken i vattnet. Fria Läroverken i Kalmar är inte bara en skola, det är så mycket mer, du får möjligheter att utvecklas som person. Lärarna ser dig och genom att ha en öppen kommunikation med dem så ger det dig som elev alla möjlig...
Visa hela
Moa
(5)
Jag trodde att min första skola var den bästa jag hade gått på, men nej. Fria läroverken är den bästa skolan! Du får sådan samhörighet med alla som går på skolan och även lärarna. Alla bryr sig om en och vet vem man är. Skolan har väldigt bra program och man hittar på en massa roligt hela tiden! Lektionerna kan vara ca.3 timmar, men jag lovar di...
Visa hela
Matilda
(5)
Utbildningen jag går är mycket lärorik och har många roliga kurser, så som kommunikation, lärande och utveckling, idrott, psykologi osv. Lärarna har nog dock gjort hela mitt program så mycket roligare. Lärarna på Fria läroverken i Kalmar är Underbara.
Agnes
(5)
Mitt val av gymnasie visade sig bli det bästa valet jag gjort. Den tid och engagemang jag upplevt från mina lärare tror jag aldrig att jag skulle fått på en kommunal skola, och mina lärare har hjälpt mig så mycket med mina studier, likväl min personliga utveckling.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin