Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 60 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 196,6) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-11
2020-12-05
2021-01-19
2021-04-27

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Turism och resor på DCC HBG

Är du intresserad av resor, människor och upplevelser?

Då kanske du skulle vilja jobba utomlands med turism? På ett hotell eller med konferens? Är svaret ja har du kommit rätt. Hotell- och turismprogrammet kommer att passa dig som handen i handsken! Här får du lära dig att jobba med människor, att ha ett servicetänk och försäljning. Det är det viktigaste i turismbranschen och det kan ta dig vart du vill i världen!

Hotell och evenemang

Trivs du med att jobba med människor och tänker dig en framtid inom exempelvis hotell, konferens eller evenemang? Då kan hotell- och turismprogrammet vara det du söker!

Programmet ger dig kunskaper inom reseproduktion, försäljning, guidning, marknadsföring samt service och bemötande – något som är värdefullt vare sig du ska arbeta inom hotell- eller evenemangsbranschen. Mycket av undervisningen sker i skarpa projekt, på plats där det händer! Inför år 3 väljer du inriktning Hotell eller Event, för att specialisera dig ytterligare.

Efter examen kan du börja jobba inom hotell- och resebranschen, men du kan även välja kurser för att läsa vidare efter gymnasiet.

Jobba direkt eller plugga vidare?

Det är ditt beslut, på programmet får du nämligen en yrkesexamen och kan börja jobba direkt samtidigt som du kan läsa till några kurser och bli högskolebehörig. Gör som du vill! 

Introduktionsprogrammet inför Hotell & turismprogrammet har en inriktning:

•    Programinriktat individuellt val mot Hotell och turismprogrammet: Turism och resor

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan

Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan

Vi erbjuder undervisning i verkligheten!

På Drottning Blankas Gymnasieskola Södra Kyrkogatan ska ingen elev lämna klassrummet oberörd. Det är vad skolan och lärarna har som mål och strävar efter. Alla som jobbar här är till för din skull! Hos oss ska du utvecklas, få det stöd du...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan

Södra Kyrkogatan 4 (samma lokaler med ny ingång)
25 224 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

--
(4)
Otroligt givande skola även efter två års tid! Skolan ger utmaningar för dem som vill ha dem och visar att alla är "sedda". Inom hotell & turism är det mycket fokus på att vara ute i verkligheten och få göra det på riktigt, istället för att bara vara i klassrummet.
Helena
(4)
Hotell- och turismprogrammet på DCC Helsingborg är ett program som man trivs på samtidigt som man lär sig saker som man kan ta med sig i livet. När man kommer till skolan känner man sig alltid välkommen och ingen lämnas osedd. Vi lär oss saker som är relevanta och vi är ofta ute för att lära oss i verkligheten. Detta gör att vi har både kunskape...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor från Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: