Estetiska programmet

Estetiska programmet, Teater och Regi

De Geergymnasiet, i Norrköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 261,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 261,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Teater och Regi

Inriktning mot Teater och Regi på Estetiska programmet

Vill du arbeta med skådespeleri och regi inom teater och/eller film och berätta något för en publik? Här utvecklar du din konstnärlighet och din förmåga att uttrycka dig via dig själv och andra. Centralt i utbildningen är kropp, röst och berättarteknik. 

Här kommer du att trivas om du älskar att agera och berätta något för en publik. Du utvecklar din förmåga att uttrycka dig både med kropp och röst från idé till färdig produktion såväl på scen som på filmduken.

Lär dig både regi och skådespeleri

Inriktningen ger dig en bred grund att stå på med goda möjligheter till fördjupning. Du får bland annat arbeta med personlig utveckling, din egen konstnärlighet samt förbättra din kommunikation och kreativitet. Under utbildningen får du prova olika teaterformer som till exempel clownteknik, barnteater, regi, klassisk dramatik och musikal. Till din hjälp har du lärare med lång erfarenhet från scen och skådespeleri och undervisningen sker i specialutformade lokaler. Du får dessutom se och medverka i flera teaterföreställningar i kulturstaden Norrköping. Under årskurs 2 har vi Performing Arts i form av Wallmans salonger, musikal eller andra stora event!

Flera vägar efter utbildningen

Vägarna efter utbildningen ligger öppna oavsett åt vilket håll du vill gå. Kanske vill du bli skådespelare, skriva manus eller regissera? Arbeta med ungdomar som dramapedagog eller förändra livet för världens utsatta barn med Clowner utan Gränser? Efter dina tre år hos oss kan du också studera vidare på andra högskolor och bli till exempel lärare, polis, socionom, sjuksköterska, präst eller journalist eller något helt annat.

Nytt läsåret 23/24

Det finns möjlighet att arbeta med filmskådespeleri med elever på Film och Animation.

Estetiska programmet på De Geergymnasiet i Norrköping

Kreativitet och nya uttryck är kärnan i De Geergymnasiets estetiska program. Det som gör skolan unik är att du kan välja bland alla estetiska inriktningarna; Konst och Design, Dans och Koreografi, MediaDesign, Teater och Regi, Musik samt även Spetsutbildning Musik. Det ger utbildningarna både styrka och bredd samt skapar goda möjligheter för utvecklande samarbeten.

Idérikedom, kreativitet, flexibilitet, problemlösning liksom sociala och kommunikativa färdigheter är något du får träna och utveckla varje dag. Färdigheter som du kommer att ha stor nytta av i morgondagens samhälle och på arbetsmarknaden. Du studerar i inspirerande, välutrustade lokaler och vi har en lång tradition av innovativ utveckling inom det estetiska området.

Programmets alla inriktningar är högskoleförberedande och efter studenten har du många vägar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Du blir behörig för fortsatta studier, inte bara inom det konstnärliga området utan också inom andra utbildningsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater och Regi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrköping
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater och Regi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater och Regi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
De Geergymnasiet
Nygatan 68
602 34 Norrköping

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...

Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
4/5
Teatrarnas Mamma
16 dec 2022
Bästa valet i mitt liv

Att välja teaterlinjen här var bland det bästa som någonsin hänt mig. Klassen var fantaskisk och lärarna skitbra på att se till att vår gruppdynamik funkade. Har ju funnits pr...

Visa hela
5/5
Hilma Schenström
30 apr 2020
Gå teaterlinjen på de geer! Den är kul och får dig att växa som människa!

Teaterlinjen på de geer förbereder en väldigt väl för fortsatta studier och för livet i allmänhet. Men linjen innebär även så mycket mer. På teaterprogrammet gör man en sådan ot...

Visa hela
5/5
Teaterelev
04 sep 2019

Superhärlig utbildning med mycket praktiskt arbete. Mycket teater, samtidigt som det är högskoleförberedande! Alltihop placerat i en supervacker byggnad :)

Sponsrad