Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - Kreativitet sedan 150 år

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat språkmästare, scenpersonligheter, duktiga kockar och fotbollstalanger. De Geergymnasiet har även haft flera nobelpristagare som tidigare elever.

Kreativitet med rötter i traditionen

De Geergymnasiet är skolan som ger dig en utbildning mot dina mål, oavsett om det gäller att studera vidare på universitet eller för att komma ut i arbetslivet direkt efter studenten. Skolans rötter i akademiska traditioner och 150 års utbildningserfarenhet gör att skolan sitter på både kunskap och kompetens. Samtidigt som skolan arbetar modernt, tänker i nya banor och förbereder dig för framtiden.

Skolans utbildningar har under alla dess år varit ledande i Norrköping, vilket du märker genom skolans program och dess engagerade och kompetenta lärare. Oavsett vilket program du väljer så får du den kunskap du behöver för att kunna förändra och påverka framtidens samhälle. På De Geergymnasiet utmanar du både dig själv och dina tankar. Att vara kreativ innebär att du aldrig låter dina tankar stå stilla. Men framför allt så bygger skolan på en atmosfär av gemenskap och trygghet, vilket innebär att du får vara den du vill vara. I en stimulerande miljö med fokus på mångfald får du möjligheten att utvecklas till den du vill vara och bli.

Skapa nya uttryck

På De Geergymnasiet är kreativitet ett naturligt inslag i alla utbildningar, oavsett om din utbildning handlar om samhällsförändring, konst, matlagning eller att bli fotbollsstjärna.

Skolan ger dig en stabil och ordentligt grund genom dina ämneskunskaper som hjälper dig inför framtiden. Det som skiljer skolan från andra gymnasieskolor är glädjen till att skapa, påhittighet, möjligheten att experimentera och öppenhet inför nya idéer. Tänk både stort och smått, nytt och brett. Du kommer börja ifrågasätta och se saker från nya vinklar, det är då som det faktiskt börjar hända saker.

Skolans mål är att dina unika talanger och färdigheter ska tas tillvara för att kunna utveckla dem till sin fulla potential, genom både teoretiskt lärande och praktiska övningar.

På De Geergymnasiet arbetar man inte som alla andra, därför blir du inte heller som alla andra. Du kommer utvecklas till en kreativ person som både vågar ifrågasätta och skapa din egna väg.

Välkommen till en spännande framtidsresa på De Geergymnasiet!

Skolans utbildningar

• Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap
  • Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation
  • Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap
  • Humanistiska programmet, Kultur
  • Humanistiska programmet, Språk
  • Estetiska programmet, Konst och Design
  • Estetiska programmet, Dans och Koreografi
  • Estetiska programmet, Teater och Regi
  • Estetiska programmet, MediaDesign
  • Estetisk spetsutbildning, Musik
  • Estetiska programmet, Musik
  • Hotell- och turismprogrammet, Event och Resor
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Restaurang & livsmedel
  • Introduktionsprogrammen
  • NIU Elitutbildning i fotboll

Är du intresserad och vill veta mer om De Geergymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på De Geergymnasiet

Välkommen på Öppet hus!

Kom och träffa lärare och elever på De Geergymnasiet.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-24    Tid:   09:00 - 12:00
Datum:   2020-01-30    Tid:   09:00 - 12:00

Högskoleförberedande program
Estetiska programmet Ort Recensioner
Estetisk spetsutbildning, Musik Norrköping
Estetiska programmet, Dans och Koreografi Norrköping
5,0 (2)
Estetiska programmet, Konst och Design Norrköping
Estetiska programmet, MediaDesign Norrköping
Estetiska programmet, Musik Norrköping
Estetiska programmet, Teater och Regi Norrköping
  • = Riksintag

Visa alla

De Geergymnasiet på Facebook

Vill du veta mer om Estetiska programmet på De Geergymnasiet i Norrköping?

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av De Geergymnasiet.

Humanistiska programmet

degeer.norrkoping.se

Snittbetyg: 4,5

Erik
Programmet kombinerar de kreativa ämnena med de teoretiska på ett utmärkt sätt. Dagarna blir varierade och de teoretiska ämnena känns aldrig tunga när det blandas upp med kreativa ämnen. Stämningen och tänket på programmet uppmuntrar till utforskande av nya sätt att "berätta på" Efter tre år på MediaDesign, De Geergymnasiet, så känner jag verkli...
Visa hela
Julia
Bästa lärarna i hela Sverige!! Bästa klassen i världen, och en extremt vacker huvudbyggnad! Att välja att gå dans på de Geer var det bästa valet i mitt liv.
Teaterelev
Superhärlig utbildning med mycket praktiskt arbete. Mycket teater, samtidigt som det är högskoleförberedande! Alltihop placerat i en supervacker byggnad :)

För att beställa information från De Geergymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till De Geergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Skolrecensioner