Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping
- Kreativitet sedan 150 år

De Geergymnasiet har en lång historia, redan 1868 blev vi Norrköpings första gymnasieskola, på den tiden kallat Högre Allmänt Läroverk. Sedan dess har skolan i sina vackra lokaler mitt i city utbildat blivande världsförbättrare, språksnillen, scenpersonligheter, gourmetkockar och fotbollstalanger för framtiden. För att bara nämna några. Dessutom har vi haft flera nobelpristagare bland sina tidigare elever.

Kreativitet med rötter i traditionen

Med andra ord är De Geergymnasiet en skola där du får en utbildning som tar dig till ditt mål – oavsett om det handlar om att komma in på din drömutbildning eller söka jobb direkt efter studenten. Med rötterna i gammal akademisk tradition och 150 år av utbildning sitter en gedigen erfarenhet, kunskap och kompetens i väggarna. Samtidigt som vi är en modern skola som alltid tänker nytt och bygger för framtiden.

Utbildningarna har under alla år varit ledande i stan. Det märker du också på de program som skolan erbjuder och på deras engagerade lärare. Och oavsett vilken utbildning du väljer får du grunden du behöver för att vara med och påverka och förändra vårt samhälle i framtiden. Hos oss får du utmana dig själv och dina tankar. För att vara kreativ handlar om att aldrig låta tankarna stå stilla. Men framför allt finns där en atmosfär av trygghet och gemenskap. Du får vara som du är. Och i en inspirerande miljö med fokus på mångfald kan du fortsätta att utvecklas till den du vill bli.

Vi skapar nya uttryck

På De Geergymnasiet är kreativitet det naturliga tillståndet i alla utbildningar. Det gäller oavsett om du väljer att utbilda dig till att förändra samhället, utveckla dig konstnärligt, förnya matlagningskonsten eller bli landets nästa fotbollsstjärna. Du kommer under hela studietiden att få arbeta med att skapa nya uttryck. Uttryck som gör avtryck.

Självklart får du en stabil grund i form av gedigna ämneskunskaper att stå på inför din fortsatta resa. Men det som framför allt skiljer oss från andra gymnasier är skaparglädjen, påhittigheten, experimentlustan och öppenheten inför nya idéer. Du får du möjlighet att tänka stort och smått, nytt och brett. Du får ifrågasätta och belysa saker från olika håll. För det är då det händer saker.

Målet är att ta tillvara på dina unika talanger och utveckla dem till sin fulla potential genom teoretisk kunskap och praktisk övning.

På De Geergymnasiet gör vi inte som alla andra. Där blir du inte som alla andra. Du blir en kreativ individ som vågar utmana och gå dina egna vägar.

Välkommen till en spännande framtidsresa på De Geergymnasiet!

Är du intresserad och vill veta mer om De Geergymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på De Geergymnasiet

De Geergymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av De Geergymnasiet.

Humanistiska programmet

602 34 Norrköping

degeer.norrkoping.se

Sofia
Jag älskade Degeer, det va en skola med mycket goda möjligheter till att styra sina egna studier och även mycket elevengangemang. En framåt skola som dessutom är vacker!
En bra skola med bra linjer. Lärarna förstör tyvärr allt. De flesta är oförstående, dryga och slarviga. Mycket prov och inlämningar. Nya saker påbörjas innan tidigare arbeten är avslutade.
Maja D
En fin skola där musikarna dessutom har en egen byggnad och egna lokaler där vi kan öva från kl 07-21 på vardagar och helger.

För att beställa information från De Geergymnasiet, fyll i följande uppgifter:

De Geergymnasiet
Utbildningsrecensioner