Visa gymnasium.se som: Mobil

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping
- Kreativitet sedan 150 år

De Geergymnasiet har en lång historia, redan 1868 blev vi Norrköpings första gymnasieskola, på den tiden kallat Högre Allmänt Läroverk. Sedan dess har skolan i sina vackra lokaler mitt i city utbildat blivande världsförbättrare, språksnillen, scenpersonligheter, gourmetkockar och fotbollstalanger för framtiden. För att bara nämna några. Dessutom har vi haft flera nobelpristagare bland sina tidigare elever.

Kreativitet med rötter i traditionen

Med andra ord är De Geergymnasiet en skola där du får en utbildning som tar dig till ditt mål – oavsett om det handlar om att komma in på din drömutbildning eller söka jobb direkt efter studenten. Med rötterna i gammal akademisk tradition och 150 år av utbildning sitter en gedigen erfarenhet, kunskap och kompetens i väggarna. Samtidigt som vi är en modern skola som alltid tänker nytt och bygger för framtiden.

Utbildningarna har under alla år varit ledande i stan. Det märker du också på de program som skolan erbjuder och på deras engagerade lärare. Och oavsett vilken utbildning du väljer får du grunden du behöver för att vara med och påverka och förändra vårt samhälle i framtiden. Hos oss får du utmana dig själv och dina tankar. För att vara kreativ handlar om att aldrig låta tankarna stå stilla. Men framför allt finns där en atmosfär av trygghet och gemenskap. Du får vara som du är. Och i en inspirerande miljö med fokus på mångfald kan du fortsätta att utvecklas till den du vill bli.

Vi skapar nya uttryck

På De Geergymnasiet är kreativitet det naturliga tillståndet i alla utbildningar. Det gäller oavsett om du väljer att utbilda dig till att förändra samhället, utveckla dig konstnärligt, förnya matlagningskonsten eller bli landets nästa fotbollsstjärna. Du kommer under hela studietiden att få arbeta med att skapa nya uttryck. Uttryck som gör avtryck.

Självklart får du en stabil grund i form av gedigna ämneskunskaper att stå på inför din fortsatta resa. Men det som framför allt skiljer oss från andra gymnasier är skaparglädjen, påhittigheten, experimentlustan och öppenheten inför nya idéer. Du får du möjlighet att tänka stort och smått, nytt och brett. Du får ifrågasätta och belysa saker från olika håll. För det är då det händer saker.

Målet är att ta tillvara på dina unika talanger och utveckla dem till sin fulla potential genom teoretisk kunskap och praktisk övning.

På De Geergymnasiet gör vi inte som alla andra. Där blir du inte som alla andra. Du blir en kreativ individ som vågar utmana och gå dina egna vägar.

Välkommen till en spännande framtidsresa på De Geergymnasiet!


Är du intresserad och vill veta mer om De Geergymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på De Geergymnasiet

Program

De Geergymnasiet på Facebook

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av De Geergymnasiet.

Statistik


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Humanistiska programmet

15,2 100,0 % .
  Norrköping Sverige År
Elever per lärare 13,1 12,4 11,7 2017
Andel lärare med pedagogisk examen 91,2 82,5 80,6 2018
Totalt antal studerande 29 2017
Genomsnittlig betygspoäng 15,2 15,2 15,6 2017
Andel behöriga till högskola 100,0 % 100,0 % 94,1 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Samhällsvetenskapsprogrammet

13,9 95,9 % .
  Norrköping Sverige År
Elever per lärare 13,1 12,4 11,7 2017
Andel lärare med pedagogisk examen 91,2 82,5 80,6 2018
Totalt antal studerande 91 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,9 14,4 14,4 2017
Andel behöriga till högskola 95,9 % 90,3 % 90,9 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

De Geergymnasiet

Nygatan 68
602 34 Norrköping

 Visa telefonnummer
degeer.norrkoping.se

Recensioner

Sofia
(5)
Jag älskade Degeer, det va en skola med mycket goda möjligheter till att styra sina egna studier och även mycket elevengangemang. En framåt skola som dessutom är vacker!
M
(1)
En bra skola med bra linjer. Lärarna förstör tyvärr allt. De flesta är oförstående, dryga och slarviga. Mycket prov och inlämningar. Nya saker påbörjas innan tidigare arbeten är avslutade.
Maja D
(5)
En fin skola där musikarna dessutom har en egen byggnad och egna lokaler där vi kan öva från kl 07-21 på vardagar och helger.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från De Geergymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
De Geergymnasiet
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.