Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Konst och Design

De Geergymnasiet, i Norrköping
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 261,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 261,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Konst och Design

Inriktning Konst och Design på Estetiska programmet

Har du ett bildintresse? Vill du utveckla dina estetiska förmågor inom bild-och formområdet? Vill du vara en del av en kreativ och konstnärlig lärandemiljö? Då är inriktningen Konst och Design rätt val för dig!

Inriktningen Konst och Design ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper för konstnärligt skapande. Du får lära dig att använda olika tekniker och skapa med olika material – från idé till färdig produkt. Vi använder traditionella metoder såsom teckning, måleri, skulptur samt digitala metoder inom tex fotografi och digitalt skapande med datorn som redskap. Under gymnasietiden genomför vi flera studiebesök inom det konstnärliga fältet och vi har återkommande konstutställningar på lokala konstgallerier.

Inriktning mot Konst och Design

Inriktningen Konst och Design kan vara en början på ett yrkesliv som tex konstnär, arkitekt, animatör, art director, illustratör eller fotograf. Kreativitet och bildseende är användbara kunskaper inom de flesta yrken. Utbildningen är studieförberedande och vägarna till vidare studier är öppna.

Skulptur

Estetiska programmet på De Geergymnasiet i Norrköping

Kreativitet och nya uttryck är kärnan i De Geergymnasiets estetiska program. Det som gör skolan unik är att du kan välja bland alla estetiska inriktningarna; Konst och Design, Dans och Koreografi, MediaDesign, Teater och Regi, Musik samt även Spetsutbildning Musik. Det ger utbildningarna både styrka och bredd samt skapar goda möjligheter för utvecklande samarbeten.

Idérikedom, kreativitet, flexibilitet, problemlösning liksom sociala och kommunikativa färdigheter är något du får träna och utveckla varje dag. Färdigheter som du kommer att ha stor nytta av i morgondagens samhälle och på arbetsmarknaden. Du studerar i inspirerande, välutrustade lokaler och vi har en lång tradition av innovativ utveckling inom det estetiska området.

Programmets alla inriktningar är högskoleförberedande och efter studenten har du många vägar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Du blir behörig för fortsatta studier, inte bara inom det konstnärliga området utan också inom andra utbildningsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Konst och Design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Konst och Design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Konst och Design så kommer skolan att kontakta dig.
De Geergymnasiet
Nygatan 68
602 34 Norrköping

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...

Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Toppennöjd!
14 okt 2022
Mina bästa tre år!

Superengagerade lärare och jättefina lokaler. Jag lärde mig massor och jag hade tre fantastiska år. Även om jag sedan inte fortsatte inom konsten så har jag mycket användnin...

Visa hela
Sponsrad