Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Konst och Design

De Geergymnasiet
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 260 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 270,1) * statistik från 2019/20

Film

   
Estetiska programmet, Konst och Design

Om utbildningen

Inriktning Konst och Design på Estetiska programmet

Hos oss lägger du grunden för att kunna spela en viktig roll i denna visuella värld. Inriktningen Konst och Design kan vara en början på ett yrkesliv som konstnär, arkitekt, designer, art director, animatör, illustratör eller fotograf.

Att kommunicera visuellt blir allt viktigare med tanke på alla intryck och all information som sköljer över oss. Bilder är överlägsna när det gäller att snabbt fånga människors uppmärksamhet och skapa en direkt och känslomässig reaktion som påverkar.

Inriktning mot Konst och Design

Konst och Design ger dig goda kunskaper i traditionella och digitala metoder för konstnärligt skapande och för visuell kommunikation och design. Vi har samarbeten med Konstmuséet i Norrköping, Moderna Muséet, Konstfack och Konsthögskolan i Stockholm samt en årlig vårsalong på Konstforum.

Inriktningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper och utgår ifrån de grundläggande kurserna i bild och form och ger dig möjligheter till olika valbara kurser. Du får lära dig att använda olika tekniker och skapa med olika material – från idé till färdig produkt. 

Estetiska programmet på De Geergymnasiet i Norrköping

Kreativitet och nya uttryck är kärnan i De Geergymnasiets estetiska program. Det som gör skolan unik är att du kan välja bland alla estetiska inriktningarna; Konst och Design, Dans och Koreografi, MediaDesign, Teater och Regi, Musik samt även Spetsutbildning Musik. Det ger utbildningarna både styrka och bredd samt skapar goda möjligheter för utvecklande samarbeten.

Idérikedom, kreativitet, flexibilitet, problemlösning liksom sociala och kommunikativa färdigheter är något du får träna och utveckla varje dag. Färdigheter som du kommer att ha stor nytta av i morgondagens samhälle och på arbetsmarknaden. Du studerar i inspirerande, välutrustade lokaler och vi har en lång tradition av innovativ utveckling inom det estetiska området.

Programmets alla inriktningar är högskoleförberedande och efter studenten har du många vägar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Du blir behörig för fortsatta studier, inte bara inom det konstnärliga området utan också inom andra utbildningsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Konst och Design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Konst och Design

Du söker programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Konst och Design så kommer skolan att kontakta dig.

De Geergymnasiet

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...


Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

De Geergymnasiet

Nygatan 68
602 34 Norrköping

 Visa telefonnummer
degeer.norrkoping.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Konst och Design från De Geergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till De Geergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information