Gymnasium i Södertälje

Plugga på gymnasiet i Södertälje - mellan 🌊, 🌳 & 🏙️

Södertälje kommun ligger mellan storstaden Stockholm, landsbygden och vatten. På så sätt får du del av både det lugna livet med närhet till natur liksom till storstadslivet med allt vad det innebär. 
Visar 1-20 av 62 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
  • = Har lediga platser
Visar 1-20 av 62 träffar
1
2
3
4

Gymnasium i Södertälje

Södertälje - en stad på väg framåt!

Södertälje kommun ligger mellan storstaden Stockholm, landsbygden och vatten. På så sätt får du del av både det lugna livet med närhet till natur liksom till storstadslivet med allt vad det innebär. Södertälje satsar stort på sin stadskärna för att du ska få en stad som kan erbjuda dig massor av shoppingmöjligheter restauranger och mötesplatser för dig och dina vänner att umgås på. Gator, torg och parker piffas till och rustas upp samtidigt som nya bostäder byggs. Södertälje är en stad i förändring och på väg framåt!

Gymnasium i Södertälje

Det finns sex kommunala och tio fristående skolor i Södertälje idag. Tillsammans erbjuder de 12 av Sveriges 17 nationella program. Ansökan till något av dessa program gör du via Gymnasieintagningen som du hittar på www.gymnasieintagning.se. Du loggar in med hjälp av ditt lösenord som du får skickat till dig i god tid innan gymnasievalet. På gymnasieintagningens hemsida gör du ditt val, rangordnar det, bekräftar det och skriver ut det. Du och din förälder eller vårdnadshavare skriver sedan under ansökan och lämnar in ansökan till din nuvarande Studie- och yrkesvägledare.

Idrott ett viktigt inslag för Södertäljebor

Idrott är en viktig del av södertäljebornas liv och för Södertäljes kommun. I Södertälje finns idrottsmöjligheter för både den som vill träna för skoj skull och för den som vill satsa på en elitkarriär. Idrotten blir en bra mötesplats och perfekt för dig som kanske är ny i staden och kanske har flyttat hemifrån för att börja gymnasiet.

Idrott på elitnivå - för dig som tränar och för dig som vill titta på

I Södertälje finns idrott på elitnivå inom friidrott, basket, fotboll, hockey och innebandy. Södertälje har också en av världens största beachvolleyanläggningar med seriespel i sammanlagt 13 divisioner, nivåindelade träningsgrupper, grundkurser, beachvolleygymnasium, turneringar med mera.

Sveriges bästa skatepark!

Skateparken i Södertälje kallas av skateboardåkare på elitnivå för Sveriges bästa skatepark. Skateparken är öppen för alla och är till för skatare, rollerbladeåkare och BMX- cyklister.

Framtiden för en gymnasieelev i Södertälje

I Södertälje finns flera kulturhus och scener för teater, musik och dans för att du ska få uppleva film, konserter och föreställlningar på bästa sätt! Det är alltid något på gång i Södertälje. Konserter, teaterföreställningar, konstutställningar, sport- och idrottsevenemang, filmer, stadsvandringar, författaraftnar och föreläsningar.

Jämför dina favoriter
Reportage
Elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer
Adam läser teknik på NTI

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Madeleine pluggar el- och energi...

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information