Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Södertälje
Programinformation
Södertälje
Antal elever: 6 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 131,3
    (Lägsta: 105) * statistik från 2017
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Utbildningsinfo

Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil på Praktiska Gymnasiet i Södertälje

Välkommen till Fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Södertälje. Under din treåriga lärlingsutbildning kommer du lära dig att bli serviceinriktad, få erfarenhet av att arbeta i en fordonsverkstad, att arbeta med datorer samt att arbeta med dina händer. Fordons- och transportprogrammet är em bred utbildning vilket leder till att du skaffa dig ett underhållande och varierat jobb när du är klar. Du kommer studera en bransch som är i ständig utveckling vilket betyder att du ständigt kommer ställas inför olika utmaningar i ditt framtida arbetsliv.

Du kommer få kunskaper om allt från tekniken i olik fordon, till hantering av transport. Just datahantering är en väsentlig del i transportbranschen, på grund av detta kommer du få arbeta med hur man bästa sätt hanterar olika datasystem som är viktigt för just ditt arbete. Självständigt arbete är ett krav inom branschen, utbildningen lägger därför fokus på att utveckla din förmåga att själv lösa problem.

Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil

Vill du bli personbilsmekaniker behöver du lära dig felsöka, reparera och utföra service på lätta fordon. Då är det här den perekta utbildningen för dig! Ett treårigt program med både teori och praktik!

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Södertälje söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet Södertälje är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Södertälje

Praktiska gymnasiet Södertälje

På Praktiska Gymnasiet Södertälje får du en bra mix mellan teori, praktik och träning i de arbetsmoment som du behöver klara av för att bli anställd efter dina tre år på skolan. Skolans viktigaste prioriteringar är att du ska klara...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Södertälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Södertälje

Klastorpsslingan 5
152 42 Södertälje

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer