Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gymnasium i Nässjö

Gymnasium i Nässjö - plugga i Småland!

Knutpunkten Nässjö är beläget i Småland, strax sydost om Vätterns södra strand! Nässjö är en liten och mysig stad som genom sin tågstation alltid har nära till Sveriges större städer.
Visar 1-20 av 31 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 31 träffar
1
2

Gymnasium i Nässjö

Plugga på gymnasiet i Nässjö!

I Nässjö, i Jönköpings län, Småland finns en gymnasieskola med en mängd olika utbildningsalternativ. Välj mellan alla gymnasieskolans program och hitta de inriktningar och profiler som passar dig. Brinellgymnasiet är stadens gymnasieskola med ett fyrtiotal olika utbildningar.

Utbildningar i järnvägsstaden Nässjö

Nässjö är en känd knytpunkt för järnvägen i Sverige. Här finns också järnvägsutbildningar både på gymnasiet och som vuxenutbildning. Gymnasieutbidningen är Sveriges enda i sitt slag. Du läser Järnvägsteknik inom Bygg- och anläggningsprogrammet och kan sedan arbeta som exempelvis eltekniker, bantekniker eller signaltekniker. Kompetensen inom järnvägen behövs eftersom Sverige och flera andra länder under många år framöver kommer satsa på att underhålla och bygga ny järnväg. 

Fritidsaktiviteter i Nässjö

Trots att Nässjö är en relativt liten kommun, med knappt 17 000 invånare finns här en uppsjö av aktiviteter för dig som vill hitta på något utanför skolan. Oavsett om du kommer från grannkommunen eller reser långt för att studera i Nässjö - eller om du bott här hela livet - finns nya aktiviteter och platser att upptäcka i kommunen.

Är du intresserad av idrott? Brinellgymnasiet erbjuder idrottsutbildningar inom bland annat bandy och bowling. För dig som spelar golf finns också södra Sveriges högst belägna golfbana, med en utmanande 18-hålsbana i naturskön miljö. Tycker du om att vandra finns även Höglandsleden, en vandringsled på det småländska höglandet.

Nässjö är en bygd med lång historia som sträcker sig tillbaka över 4000 år. Här finns lämningar från såväl stenålder som brons- och järnålder, men staden har också präglats av kristendomen och kyrkobyggandet som kom med religionen. För dig som är intresserad av historia finns många spännande platser att besöka runtom i kommunen. Du kan exempelvis besöka Torsa Stenar, ett gravfält från romersk järnålder.

Några andra exempel på fritidsaktiviteter och sevärdheter i Nässjöområdet:

  • Lantbruksmuseet
  • Tomtabacken är Götalands högsta punkt, 376,5 m över havet, med vacker utsikt över småländsk natur.
  • Släthults bokskog – En hel skog som vuxit fram från två plantor som Johan Petersson tog med från Karl XII:s krig i Polen och Ryssland.
  • Vackra badplatser som Sandsjöbadet och Flisby badplats
  • Turer med häst och vagn samt ridning på Fjordhästar
  • Lövhults friluftsområde och naturreservat

Källa: Nässjo.se

Läs mer om någon av gymnasieutbildningarna i Nässjö genom att klicka i listan ovan
Se gymnasieutbildningar i hela Jönköpings län

Jämför dina favoriter
Reportage
Indra Lindström
Brinellgymnasiet

Träffa Indra som går andra året på frisörprogrammet på Brinellgymnasiet. Indra berättar om varför hon valde att söka till frisörprogrammet och varför hon trivs så bra där. 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information