Gymnasium i Borås

Gymnasium i Borås - Sveriges handelsstad!

Staden Borås kallas för den gröna staden och en textil- och handelsstad. Borås är Sveriges trettonde största stad och erbjuder alltifrån vild natur och parker, till levande stadskärna med stora uteserveringar.
Visar 1-20 av 52 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 52 träffar
1
2
3

Mer om gymnasium i Borås

Borås är inte lika stor som en storstad men inte lika liten som en småstad. Borås har ett brett utbud av nöjen, kultur och service.  Borås ligger i Västsverige, är Sveriges trettonde största kommun och har över 100 000 invånare.

Textilstaden Borås

Borås är känt för att vara en handelsstad och en textilstad, Borås har blivit ett centrum för textil design, utveckling och handel. Hemtex, Gina Tricot och SVEA är bara några välkända textil- och konfektionskedjor som har sina huvudkontor här i Borås. Här ligger även Textilhögskolan och Nordisk Designskola som är Sveriges ledande skolor för framtidens textildesigners.  Borås är även känt för att vara ett postordercentrum som skickar många miljoner paket varje år. Så är du intresserad av mode och kläder, välj ett gymnasium i Borås.

Borås centrum är levande med livliga mötesplatser och stora uteserveringar.  På sommaren blir Stora torget en speciell plats i Borås. Framför allt på torsdagskvällarna under sommaren samlas människor för att se artister och nya talanger uppträda på den stora utomhusscenen.

Gymnasium i Borås

Det finns cirka 15 gymnasium i Borås. Cirka fem av dem är kommunala gymnasieskolor och resten fristående gymnasieskolor. De erbjuder ett stort utbud av nationella gymnasieprogram med olika inriktningar och profiler. Det finns både högskoleförberedande och yrkesinriktade utbildningar med stora valmöjligheter för eleverna. Inom yrkesprogrammen bedrivs även lärlingsutbildning.

Gymnasieantagningen i Borås

Gymnasieantagningen i Borås heter Antagningsenheten Sjuhärad och handlägger gymnasieantagningen i Borås kommun. Det är hit ni får vända er när ni har frågor angående er gymnasieansökan.

Borås – den gröna staden

Borås kallas också den gröna staden just för att det alltid är nära till naturen i Borås. Staden har många parker, vild natur, friluftsgårdar och bra utgångspunkter för utfärder till skogar, sjöar och friluftsområden.

Studera vidare efter gymnasiet i Borås

Högskolan i Borås ligger mitt i Borås och är ett stort citycampus. Högskolan har cirka 11 500 studenter och en massa av utbildningar inom bland annat ekonomi, data, textil och design. Har du planer på att studera vidare efter gymnasiet kan Högskolan i Borås vara något för dig.

Jämför dina favoriter
Reportage
"Det känns alltid lika kul att v...
LBS Borås

Erik Ståhl är 16 år, och har haft stort intresse för musik och musikproduktion så valet att börja på LBS Musikproduktion var självklar.

Läs mer
"Det bästa med utbildningen är a...
Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

”Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!”, säger Pierre som läser första året på Hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist. I den här intervjun delar Pierre med sig av sina tankar kring utbildning och gymnasievalet.

Läs mer
Hur är det att plugga frisör på ...
Drottning Blankas Gymnasieskola i Trollhättan

Erin och Chloe läser båda frisörprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola i Trollhättan. I den här intervjun delar de med sig av sina tankar kring utbildning och gymnasievalet. 

Läs mer
Anja och My på Bygg- och anläggn...

Anja och My studerar andra året på Bygg- och anläggning med inriktning på Måleri på Praktiska Gymnasiet Borås. 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information