Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Bygg- och anläggningsprogrammet

Utbildningsinfo

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet GöteborgLär dig bygga, renovera och måla på Yrkesgymnasiet Göteborg

Gillar du att arbeta praktiskt? Vill du jobba med händerna och gå en utbildning som gör dig redo för arbetslivet efter studenten? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad ett bra program för dig!

Här på Yrkesgymnasiet Göteborg får du utifrån dina egna intressen forma din utbildning själv. Vill du läsa till målare, snickare, murare, betongarbetare eller golvläggare? Välj det som passar dig mest och som du är mest intresserad av! 

Fördjupningar inom programmet

Inriktningen Husbyggnad erbjuder fyra olika fördjupningar:

  • Betongarbetare 

För dig som är ute efter ett fysiskt krävande arbete kan fördjupningen betongarbetare vara något. Här får du arbeta med gjutning och armering av betongkonstruktioner för husbyggnader eller för broar och vägar.

  • Snickare

Om du gillar att snickra är det här rätt fördjupning. Att arbeta som snickare innebär en mängd olika arbetsuppgifter, och du jobbar med träarbete i hela eller delar av ett byggprojekt.

  • Golvläggare

Som golvläggare får du jobba med golvbeläggningar av olika material, exempelvis plast, linoleum och parkett.

  • Murare

Murare tillhör ett av världens äldsta yrken. Här har du arbetsuppgifter som att bygga upp väggar på ett hus, klä ett tak med tegel och lägga plattor.

Körkort

B-körkort är allt som oftast ett krav för att kunna få jobb inom branschen.­ ­Därför erbjuder Yrkesgymnasiet Göteborg varje elev ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Efter tre år på gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är 6 800 timmar. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med minst E i alla ämnen får du tillgodoräkna dig 2 800 timmar. Alla gymnasielärlingar som uppnått färdig utbildningstid får yrkesbevis.

Högskolebehörighet

Genom att välja Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande examen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet som drivs av utbildningsföretaget ThorenGruppen AB har 12 Yrkesgymnasium runt om i landet, från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Du är varmt välkommen att besöka skolan på Öppet Hus –...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, fyll i följande uppgifter: